Gündem 'TOKİ nöbetinde sahur' boşa gitti

'TOKİ nöbetinde sahur' boşa gitti

Paylaş
'TOKİ nöbetinde sahur' boşa gitti

Adana'da satılacak TOKİ konutlarını alabilmek için banka şubesi önünde geceden kuyruğa giren vatandaşlar büyük hayal kırıklığı yaşadı

Adana'da, TOKİ tarafından ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre satışa çıkarılan 57 konuttan alabilmek için geceden kuyruğa giren, hatta kuyruktan ayrılmamak için sahuru bile sokakta yapan vatandaşlar, sabah şube açılınca hayal kırıklığı yaşadı.

TOKİ'nin resmi internet sitesinde de bankanın Sarıçam Şubesi'nden satışın yapılacağı duyurulduğu halde, kuyruğa giren vatandaşlar, banka açıldığında görevlilerden "Evler başka şubelerden satıldı" cevabını alınca şoke oldu.

Sarıçam İlçesi Akkuyu mevkiinde yapılan 64 metrekarelik konutları 180 ay vade ile aylık 202 lira taksitle alıp, ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar, yaşananlara büyük tepki gösterdi.

Bankanın yalnızca bir şubesinden satış yapılacağı duyurulduğu için iki gün öncesinden kuyruğa girdiklerini belirten vatandaşlar, tepki gösterdi. Banka personeliyle görüşmek için içeri girmek isteyen vatandaşlar, kapı kilitli olduğu için içeri giremedi.

Bazı müşteriler güvenlik elemanı tarafından içeri alınırken, TOKİ'den ev almak için girişimde bulunanlar ise bankaya giremedi. Uzun süre banka önünde bekleyen vatandaşların kapıyı yumruklaması üzerine güvenlik elemanı içeri aldı.

Evlerin satıldığını söyleyen banka personelinin gece kuyruğa girenlerin kendi aralarında oluşturduğu listede adı bulunmayanlarla satış sözleşmesi imzalandığı ortaya çıktı. Vatandaşlar, yaşananları hükümet yetkililerine şikayet edeceklerini söyledi.

Fatih KARAÇALI / ADANA,(DHA)

Haberin Devamı