Gündem 'Toprağın altından ses geliyor' iddialarıyla ilgili harekete geçildi! AFAD'dan inceleme

'Toprağın altından ses geliyor' iddialarıyla ilgili harekete geçildi! AFAD'dan inceleme

Paylaş
'Toprağın altından ses geliyor' iddialarıyla ilgili harekete geçildi! AFAD'dan inceleme

Siirt'in Meydandere köyünde yaşayanların 2 haftadır yer altından sesler duydukları iddiası üzerine AFAD İl Müdürlüğü jeoloji mühendislerinden oluşan ekip, inceleme başlattı.

Merkeze bağlı Meydandere köyünde yaşayanlar yaklaşık 2 haftadır yer altından sesler geldiğini ve ardından sarsıntılar yaşadıklarını belirterek AFAD İl Müdürlüğü’ne başvurdu. AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun ve jeoloji mühendislerinden oluşan bir ekip, köye gelerek incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı
Siirt’te yer altından gelen ürkütücü sesler köylüleri uykusuz bırakıyor Siirt merkeze bağlı Meydandere köyünde iki haftadan beri gece aniden yer altından gelen sesler köy halkını tedirgin ediyor. Sesin patlama sesini andırdığını söyleyen vatandaşlar, sesin kaynağının bulunması için yardım istiyor.

HENÜZ TESPİT YAPILAMADI

Ekip, yüksek kesimlerdeki arazilerde yarılma ve açılma olup olmadığına dair araştırma yapmaya başladı. Köylülerin iddia ettiği seslerle ilgili henüz bir tespit yapılamazken, hazırlanacak raporun ardından sesin kaynağı tespit edilecek.

BARAJ SUYU BOŞLUKLARI DOLDURUYOR İDDİA

Bazı köylüler de özellikle gece saatlerinde ses geldiğini ve köyün yakınındaki baraj suyunun boşlukları doldurduğunu ve sesin o nedenle geldiğini düşündüklerini söyledi.