Gündem Trabzon'da 600 gram sezyum yakalandı!

Trabzon'da 600 gram sezyum yakalandı!

Paylaş
Trabzon'da 600 gram sezyum yakalandı!

Trabzon’da, kimyasal silahlarda kullanılan 600 gram sezyum yakalandı. Ele geçirilen kaçak sezyumun, bu yıl Türkiye’de yakalanmış en yüksek miktar olduğu öğrenildi

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yol uygulaması yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir araç içerisinde yaptıkları aramada, kimyasal silahlarda kullanılan 600 gram sezyum maddesi ele geçirdi. Kaçak sezyumun Türkiye’de bu yıl yakalanmış en yüksek miktar olduğu öğrenildi.

PAMUKLARA SARILMIŞ İKİ TÜP İÇİNDE BULUNDU


Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, geçtiğimiz günlerde Giresun istikametinden Trabzon yönüne gelen şüpheli bir aracı durdurarak araç içerisinde arama yaptı. Aracın bagaj kısmında, kutu içerisinde pamuklara sarılmış halde iki tüp bulundu.

İNCELEME İÇİN TAEK'E GÖNDERİLDİ


Jandarma ekipleri, üzerinde tehlikeli kimyevi madde yazan tüpleri muhafaza altına alıp Türkiye Atom Enerji Kurumu’na (TAEK) göndererek tüp şişelerin içerisindeki maddenin ne olduğunun tespit edilmesini istedi.



TAEK’ten gelen raporları bekleyen jandarma ekipleri bu sırada araç içerisinde yolculuk yapmakta olan S.Y.Ç. ve E.Ç.’yi gözaltına alarak İl Jandarma Komutanlığı’nda ifadelerine başvurdu.

4 gün sonra TAEK’ten gelen raporda tüplerin kimyasal silahlarda kullanılan 600 gram sezyum kimyevi maddesi olduğu öğrenildi. Olayın şüphelisi iki kişi Trabzon Adliyesi’ne sevk edildi.

BU YIL TÜRKİYE'DE YAKALANMIŞ EN YÜKSEK MİKTAR


Öte yandan ele geçirilen 600 gram kaçak sezyumun bu yıl Türkiye’de yakalanmış en yüksek miktar olduğu öğrenildi.

İHA