Gündem Trabzon'un trafik komedisi...

Trabzon'un trafik komedisi...

Paylaş
Trabzon'un trafik komedisi...

İki gün önce uygulamaya koyulan yeni şehiriçi trafik düzenini Trafik Şube Müdürü bile anlamadı

Trabzon Belediyesi'nin iki gün önce uygulamaya koyduğu yeni şehir içi trafik düzeninin yarattığı karmaşa sürüyor. Dolmuş şoförleri mağdur olduklarını belirterek trafiği kısa süre için kesti. Trabzon Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altıntaş uygulamaya tepki gösterirken Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü de "Biz de neyin nereden nereye gittiğini anlamış değiliz" dedi.

Haberin Devamı

AKIŞ ARTIK TERS YÖNE

Trabzon Belediyesi, cumartesi günü kent içi trafiğin yeniden düzenlendiği, Kent İçi Trafik Yönlendirme Projesi'ni uygulamaya soktu. Trabzon'un en işlek üç caddesinde 30 yılı aşkın süredir süregelen trafik akışının ters yöne dönmesiyle uygulamaya giren proje, trafiği adeta arapsaçına döndürdü.

Atatürk Alanı'ndaki durak yerleri kaldırılan dolmuş şoförleri mağdur olduklarını ve yolcu alamadıklarını belirterek projeye tepki gösterdi. Vatandaşlar ise durak yerlerinin değişmesi nedeniyle şaşkınlık yaşadı. Tepkilerin üç gündür devam etmesi üzerine Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altıntaş, Trafik Müdürü Selahattin Hak, emniyet yetkilileri ve şoförlerle birlikte Atatürk Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

'ORADA AT MI KOŞTURACAKLAR?'

Meydan Parkı'nda konuyu görüşen şoförler ve emniyet yetkilileri, sorunların tespit edilmesi ve belediyeye iletilmesi yönünde karar aldı. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altıntaş, şoförlere seslenerek, " Herkesin kafasında soru işareti var. Siz de haklısınız. Trafik müdürü de, 'Biz de neyin nereden nereye gittiğini anlamış değiliz' dedi. Yolu kapatalım, onu bunu yapalım dersek zarar göreceğiz. Şu anda çalışan sistemde şoförün ekmeğinin yarı yarına düştüğünü biliyoruz. Ama 'Bu iş oldu bitti' denmiyor bize. Belediye trafiğe kapatmış olduğu alanda at mı koşturacak? Onlar da fedakarlık yapacak. Yapmadığı zaman tepkimizi gösterelim. Aksayan yerleri rötuş yaparak düzeltelim. Biz, trafiğin ters yöne döndürüldüğü Maraş Caddesi'nin yeniden eskiye dönülmesini istiyoruz" dedi.

KAZANÇLARI YARI YARIYA DÜŞTÜ

Trabzon Trafik Şube Müdürü Selahattin Hak ise, "Biz de sizin gibi düşünüyoruz. Projede belirli alternatifler var. Olmazsa yeni şeyleri deneyeceğiz" diye konuştu. Dolmuş şoförleri de, kazançlarının yarı yarıya düştüğünü belirterek belediyenin bu uygulamaya son vermesini istedi.

Toplantının son bölümünde çeşitli duraklardaki şoförler arasında tartışma çıktı. Durakların kaldırılmasıyla ilgili olarak tartışan ve birbirinin üzerine yürüyen şoförleri Oda Başkanı Turan Altıntaş ve Trafik Müdürü Selahattin Hak araya girerek yatıştırdı. Şoförler Odası ve Emniyet yetkililerinin, belediye ile uygulamanın aksayan yönlerinin tartışılacağı toplantı yapacakları öğrenildi.

TRABZON - DHA

Haberin Devamı