Gündem Traktör mucizesi! Depremden sadece iki gün önce almışlardı

Traktör mucizesi! Depremden sadece iki gün önce almışlardı

Paylaş
Traktör mucizesi! Depremden sadece iki gün önce almışlardı

Adıyaman’da yaşayan Ayhan ve Fahri Yalgi çiftinin üçüz oğulları ile oturduğu dört katlı bina, depremde yerle bir oldu. Yalgi çifti ve çocukları, depremden iki gün önce aldıkları traktör sayesinde enkazdan sağ kurtuldu. Binanın üzerine çöktüğü traktörün oluşturduğu yaşam boşluğu ailenin mucizesi oldu.

Alev Gürsoy Cimin / Posta - Adıyaman’da Ayhan (48) ve Fahri Yalgi (42) çiftinin üçüz oğulları ile oturduğu dört katlı bina, depremde traktör ile ticari araçların üzerine çöktü. Depremin şiddetiyle ilk iki kat birbirine girdi. Üst katta oturan Yalgi Ailesi, kaldıkları enkazdan traktörün oluşturduğu yaşam boşluğu sayesinde kurtuldu. Baba Fahri Yalgi, elleriyle enkazı kazıyarak, küçük bir boşluk açtı. Bu boşluktan Fahri Yalgi ve eşi, kucaklarında birer çocuklarıyla aşağı atladı. İçeride kalan oğlu Berat’ı kurtarmak için tekrar enkaza giren baba, çocuğunu sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı.

Haberin Devamı

ANNESİ DEPREMİ BİLMİŞ

Yalgi Ailesi’nin traktörü depremden iki gün önce aldıkları ve hiç kullanmadıkları ortaya çıktı. Adıyaman’dan uçakla İstanbul’a getirilen Yalgi çifti ve çocuklarının hastanedeki tedavisi sürüyor. Ayhan Yalgi, eşi ve çocuklarıyla enkazdan kurtuldu ama ağabeyi, yengesi ve 18 yaşındaki yeğenini depremde kaybetti.

Depremden dört gün önce evde rahatsızlanan annesi Leyla Doğan (80) ise tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yalgi, annesinin “Deprem oldu, dünya yıkıldı” dedikten sonra yere yığıldığını ve bir daha toparlanamadığını söyledi.