Gündem TSK: İncirlik'te Kur'an parçalanmadı ama mescide saldırı var

TSK: İncirlik'te Kur'an parçalanmadı ama mescide saldırı var

Paylaş
TSK: İncirlik'te Kur'an parçalanmadı ama mescide saldırı var

Genelkurmay Başkanlığı, İncirlik'te Kur'an-ı Kerim parçalandığı iddialarını yalanladıama mescide bir saldırı olduğunu açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, İncirlik Üssü’yle ilgili basında çıkan haberlere internet sitesi aracılığıyla yanıt verdi.

>> İDDİA NEYDİ?

Genelkurmay açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Bazı basın ve yayın organlarında, Adana'daki bir yerel gazeteye atfen, 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'ndaki (İncirlik) birlik mescidine zarar verildiği, Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı ve verilen zarar nedeniyle caminin tadilat adı altında ibadete kapatıldığı iddia edilmiştir.

CAMLARI KİM KIRDI?

Kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından birlik mescidinin bazı camlarının kırıldığı ve ufak çapta bir hasar meydana geldiği ilgili Birlik Komutanlığınca tespit edilmiş; aksaklıklar aynı gün giderilerek mescit ibadete açılmıştır.

İncirlik Kışlasındaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddiaları asılsızdır.

Mescitteki hasara kimlerin neden olduğu bilinmemekte olup, olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından açılan idari tahkikat devam etmektedir.”

ADANA MÜFTÜSÜ: BİZ DE BASINDAN TAKİP EDİYORUZ


Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, yılbaşı gecesi ABD askerlerinin İncirlik Hava Üssü içindeki camiye yaptığı iddia edilen saldırı ile ilgili bilgilerinin olmadığını, konuyu basından takip ettiklerini söyledi. ABD Adana Konsolosluğu yetkililerinin, İl Müftülüğü’nü ziyaret edeceği bilgisi üzerine müftülük girişinde bekleyen gazetecileri odasına davet edip, açıklama yapan Gökçe, camiye saldırı iddiası ile ilgili kendilerine herhangi bir ABD’li yetkilinin aramadığını ve randevu talep etmediğini belirtti.

Askeri üssün içinde Adana Müftülüğü’ne bağlı herhangi bir cami bulunmadığını söyleyen Gökçe şöyle konuştu:

"İncirlik Hava Üssü’nde, Müftülüğümüze kayıtlı, resmi ibadet amacıyla kendisine açılış izni verdiğimiz bir cami, mabet söz konusu değildir. Orada da resmi bir görevlimiz bulunmamaktadır. İlk defa bu iddiaları gazetede çıktığında öğrendik. Şu ana kadar sizlerin yazdıkları kadarıyla bu konuları takip ediyoruz. Bu tür inanca yapılan saldırılar yetkililer tarafından suç teşkil ediyorsa kovuşturuluyordur. Böyle bir duyum da aldım. Mutlaka yetkililer araştırma içindedirler. Orası askeri bir alandır. İbadet etmek isteyen kardeşlerimize tesis edilmiş bir oda olabilir. Bu konuda çok net bir bilgi gelmiş değil. İddialar sabit olmadan gerçek kabul edilemezler. Bu tür mabetlere, yanlışlık yapılsa biz ona üzülürüz. Çünkü inanç kutsaldır. Bu kiliseye de havraya da, yapılsa onlara da aynı duyarlılığı göstermeliyiz. Bu tür inançlara saldırı suç teşkil etmektedir. Böyle bir durum varsa da karşılıksız kalmaz."