Gündem TSK'nın düşürdüğü İHA Rus yapımı Orlan 10 mu?

TSK'nın düşürdüğü İHA Rus yapımı Orlan 10 mu?

Paylaş
TSK'nın düşürdüğü İHA Rus yapımı Orlan 10 mu?

TSK, Suriye sınırında, hava sahamızı ihlal eden bir insansız hava aracını düşürdü. TSK 'milliyeti belirsiz' açıklamasında bulunurken bazı kaynaklar düşürülen İHA'nın Rus yapımı Orlan - 10 olduğunu iddia etti

POSTA.COM.TR

Haberin Devamı

TSK internet sitesinde yayımlanan açıklamada, 'Ülkemiz hava sahası içinde, milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilip 3 kez ikazdan sonra düşürülmüştür' denildi. TSK'nın açıklamasında araçla ilgili başka bir detaya girilmezken, ajanslar bunun bir insansız hava aracı (İHA) olduğunu duyurdu. ABD'li yetkililer 'İHA Rusya'ya ait olabilir' derken, Ruslar da 'Bizim İHA'larımız planlandığı gibi operasyonlarını sürdürüyor' dedi.

DÜŞÜRÜLEN İNSANSIZ HAVA ARACI RUSYA'NIN ORLAN 10'U MU?

TSK tarafından Suriye sınırında düşürülen İHA'nın hangi ülkeye ait olduğu henüz netlik kazanmazken, Conflicts, düşürülen İHA'nın Rusya ait olduğunu öne sürdü. Dünyadaki sıcak gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgiler aktaran hesap, düşürülen İHA'nın Rusya'ya ait olan Orlan 10 model insansız hava aracı olabileceğini yazdı.

Haberin Devamı

Rus yapımı Orlan -10 İHA'nın başka bir fotoğrafı

UKRAYNA'DA DÜŞÜRÜLEN BİR RUS İHA'SI

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Ukrayna'da Rusya'nın bir insansız hava aracı düşürülmüştü. Düşürülen o İHA da Rus yapımı Orlan - 10'du.

İŞARETLER RUSYA'YI GÖSTERİYOR

Bölgemizde insansız hava aracı uçuran belirli ülkeler var. Amerikan ve İsrail İHA'larının Suriye sınırında düşürülen İHA'lara hem tasarım olarak hem de boyut itibariyle benzemiyor. Amerika'nın da dikkat çektiği en güçlü olasılık Rusya. Son dönemde Suriye'deki etkinliğini zirveye çıkaran Rusya, özellikle hava operasyonlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Amerikan yapımı insansız hava aracı

İsrail'in insansız hava aracı