Gündem TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

Paylaş
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

Terör propagandası yapmak suçundan gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderildi. Fincancı'nın ifadesinde "O kanalın terör bağlantısını bilmiyordum. Bana izletilen görüntüler üzerinden konuştum." dediği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından soruşturma başlatılan TBB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra tutuklanması talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Haberin Devamı

TUTUKLANDI

Mahkeme heyeti, Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasına hükmetti. Fincancı, Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

TTB BAŞKANI İFADESİNDE NE DEDİ?

CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Fincancı, savcılıktaki ifadesinde "Hekimler arasında bir değerlendirme yaptık. Ön değerlendirme yapmıştık. Ön değerlendirmede kimyasal silah olabilir ifadesini kullandı. Bu şekilde savundu kendisini. O kanalın terör bağlantısını bilmiyordum. Bana izletilen görüntüler üzerinden konuştum." dediği öğrenildi. Kendisinin Haber izlemediğini söyledi Fincancı.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında geçen hafta PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2'nci maddesi kapsamında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 301/2'nci maddesi kapsamında 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılamak' suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN: İSMİNİN DEĞİŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ilişkin şöyle konuşmuştu: Bilindiği gibi sınır ötesi Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Tabipler Birliği başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Terör örgütün diliyle konuşarak ülkesine ve ordusuna alçakça bühtan eden böyle bir şahsın adı Türk ile başlayan bir kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceği kararlara göre hem bu kişiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır. Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdik. Meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borazanı haline getiren terör örgütü destekçilerini buradan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçların uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız.

Haberin Devamı

BAHÇELİ: VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMALI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de kimyasal silah iddialarına çok sert çıkmıştı. Bahçeli şöyle konuşmuştu:

Türk Tabipleri Birliği Başkanı da bu konferansta, terör örgütleriyle iltisaklı oldukları gerekçesiyle hapis cezası alanların hak ihlaline uğradığını ileri sürmüş, kimyasal silah yalanının ardında olduğunu dile getirmiştir. Şerefli Türk hekimlerini hariç tutuyorum. Türk Tabipleri Birliği'nin başkan ve yöneticileri hakkında en ağır cezai işlemlerin tatbik ve temin edilerek, bu birliğin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılarak özgürleşmelerini tarihi önemde addediyorum.

Haberin Devamı

Türk düşmanı bir birliğin isminin başında Türk olamaz, Türk yazılamaz. Türk askerine; hainlerin ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı ile diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir. Zira tahammülümüz bitmiş, sabır taşımız çatlamıştır. Türk Tabipleri Birliği'nin tıpla, hekimlikle, sağlıkla uzaktan yakından ilgisi kalmamıştır. Bunların tahrikleri çizmeyi aşmıştır.