Gündem Tükendik

Tükendik

Paylaş
Tükendik

Dünyanın 1 yılda ürettiği doğal kaynağın tükendiği gün olarak kabul edilen Dünya Limit Aşım Günü 2 Ağustos’ta geride kaldı. Dünya dünden itibaren gelecek yılın kaynağını tüketmeye başladı. Türkiye ise yıllık kaynağını 22 Haziran’da tüketmişti.

Dünya Limit Aşım Günü olarak bilinen, gezegenin 1 yıl içinde yeniden üretebileceği tüm kaynakları tükettiği tarih, bu yıl 2 Ağustos olarak belirlendi. Dünya dünden itibaren gelecek yılın kaynaklarını kullanmaya başladı. Bu sene 214 günde, başka bir deyişle 8 ayda kaynaklarını tüketen dünya, geçen yıl Limit Aşım Günü’ne 29 Temmuz’da ulaşmıştı. Dünya bu yıl kaynaklarını geçen yıldan sadece 5 gün daha verimli kullanmış oldu.

Haberin Devamı

KATAR 10 ŞUBAT’TA

Küresel Ayak İzi Ağı’nın CEO’su Steven Tebbe “Bu aşırı durum, olağanüstü sıcak hava dalgaları, orman yangınları, kuraklıklar ve seller gibi giderek daha belirgin halen gelen semptomlara neden oluyor” dedi. İlk Limit Aşım Günü 1971’de hesaplanmış, o sene dünya kaynaklarını 25 Aralık’ta tüketmişti. Durumu en kötü olan ülkeler kaynaklarını 10 Şubat’ta tüketen Katar ve 14 Şubat’ta tüketen Lüksemburg. ABD ve Kanada’nın kaynakları 13 Mart’ta, Türkiye’ni ise 22 Haziran’da tükendi.