Gündem Tüm renkleriyle sizi bekliyor The Bodrum Cup

Tüm renkleriyle sizi bekliyor The Bodrum Cup

Paylaş
Tüm renkleriyle sizi bekliyor The Bodrum Cup

35 yıldır Bodrumlulara hayat veren Bodrum Cup yarışları bölge insanının ‘Sarı Yaz’ dedikleri dönemde başlar. Sadece bir yarış değildir Bodrum Cup, denizcilik kültürü ile harmanlanmış bu coğrafyanın en güzel deniz festivalidir.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı vesilesiyle önceki yıllardan farklı olarak festivalde bu yıl Selanik ve İstanbul rotaları da olacak. 2 Ekim’de Selanik’te Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev ziyaret edilerek başlayacak olan Maximiles Black The Bodrum Cup, 8 Ekim’de Dolmabahçe Sarayı önünde yapılacak anma selamlamasıyla devam edecek. Onlarca yarışçı 17 Ekim’deki start için tam 35 yıldır heyecanlı yarışlara sahne olan sulara, Bodrum’a dönecek ve kazananların kupaları 21 Ekim Cumartesi gecesi büyük bir konserle sahiplerine teslim edilecek. Bu yıl yelken yarışları kapsamında belirlenen rota, Bodrum’un tarihi limanından başlayarak Çökertme, Kissebükü ve Gümüşlük’e uzanacak ve ardından Bodrum’da tamamlanacak. Bodrum Ticaret Odası da yarışların daimi destekçileri arasında yer alıyor. “Denizcilik kültürü ile harmanlanmış bir coğrafya olarak Bodrum Cup bizim yüz akımız” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, tüm deniz severleri etkinliğe katılmaya ve Bodrum’u ekim ayında deneyimlemeye davet ediyor.

Haberin Devamı

HER YOL CUMHURİYET’E ÇIKAR

Bodrum Ticaret Odası, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına özel Bodrum Leleg Yolunda “Her Yol Cumhuriyete Çıkar” diyerek doğa yürüyüşü organize edecek. Ekim ayının son haftalarında düzenlenecek yürüyüş, Turgutreis değirmenlerde Atatürk’ü anma töreninin yapılmasının ardından Bayrak Tepe’de mola verilerek Sabancı Parkı’nda tamamlanacak. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon “Böylesine coşkulu ve gururlu bir kutlamayı izinden gittiğimiz Atatürk’e ithaf ederek bu yol boyunca gördüğümüz engin mavilikler gibi Cumhuriyetimizin de sonsuz olmasını diliyoruz” dedi.

COĞRAFİ İŞARETLİ YÖRESEL ÜRÜNLER

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) yerel değerlerini korumanın yanında marka değerini artırmak amacıyla yürüttüğü coğrafi işaret çalışmalarında “Bodrum Guleti ve Bodrum Tırhandili” ismiyle coğrafi işaret tescil çalışmalarında sona yaklaşıyor. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Çok yakında müjdeli haberi veriyor olacağız. Coğrafi işaret tescili alan ilk sanayi ürünü olarak Bodrum Gulet ve Tırhandilin marka değerini, yerel kimliğini ve rekabetçiliğini destekleyecek bu güzel gelişme Bodrumlu yat imalatçılarına şimdiden güzel haberler getirecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

AGRO-GASTRO ÖZELLİKLER

Her yıl kasım ayında Antalya’da gerçekleşen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı bu yıl 2-5 Kasım arasında gerçekleşiyor. Muğla ve ilçelerindeki odalar da Muğla standı ile fuarda yerini alıyor. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir ekonomi için Bodrum’un geçmişini, kendine özgü değerlerini doğru analiz etmeliyiz. YÖREX fuarı bölgemizin başta agro/gastro turizm değerleriyle, bölgesel ürünlerin tanınması, geliştirilmesi açısından önemlidir. Herkesi fuara ve standımıza bekliyoruz” dedi.

YELKEN ZAMANI

Şubesi tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR), 10-15 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. BIOR, 10 Ekim Salı günü saat 18.00’de Bodrum Marina’dan Belediye Meydanı’na kadar yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yarışların startı 11 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’de verilecek. 5 gün boyunca İçmeler/Bodrum parkurunda devam edecek yarışlar, 15 Ekim Pazar günü ödül töreni ile son bulacak.

Haberin Devamı

7 ÜLKEDEN 539 SPORCU

Bodrum Belediyesi’nin himayesinde ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliği ile gerçekleştirilecek yarışlara şu ana kadar 7 ülkeden 51 kulüp ve 539 sporcu ön kayıt yaptı. İsim sponsorluğunu Erkçelik Halat’ın üstlendiği BIOR 2023’e; Menteşe Som Zeytinyağları, Lapina Catering, Hasçelik, Demiryaka, Süperpar ve Şirin İzolasyon kuruluşları destek olacak. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen geç sporcuların, sporun birleştirici gücünü en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, şunları söyledi:

DOSTLUK BAĞI KURULUYOR

“Yelken sporlarıyla anılan Bodrum’da yapılan yarışa katılan çocuklarımız burada birbirleriyle mücadele ederken bir taraftan da dostluk bağı kuruyor. Doğal güzelliklerimiz, koylarımız ve yelkene gönül vermiş sporcularımızla birlikte kentimizin dünyada sporla yan yana anılmasının devamlılığını sağlamak için çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyanın farklı ülkelerinden ve farklı şehirlerimizden gelen gençlerimize her zaman olduğu gibi en güzel şekilde ev sahipliği yapacağız. Ege’nin eşsiz maviliğinde yelken açacak sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı