Gündem Türk cerrahın büyük başarısı! Beyin tümörüne ameliyatsız çözüm

Türk cerrahın büyük başarısı! Beyin tümörüne ameliyatsız çözüm

Paylaş
Türk cerrahın büyük başarısı! Beyin tümörüne ameliyatsız çözüm

İzmir’de Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çok önemli bir gelişmeye imza attı. Özdemir’in, ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini yok etmenin mümkün olabileceğini ispatlayan araştırması ve bu yönde geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında heyecan yarattı.

Medicana International İzmir Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini yok etmenin mümkün olabileceğini ortaya koyan Özdemir’in “Yüksek Yoğunluklu Ultrasonun Beyin Tümörüne Etkileri” başlıklı araştırması, alanın saygın dergisi European Review for Medical and Pharmacological Sciences’da yayınlandı.

Haberin Devamı

TÜMÖR YOK OLDU

Op. Dr. Özdemir, “Bu araştırma; ultrason dalgalarının özel bir açı ve dalga boyuyla MR cihazı altında uygulandığında, 1 mm hata payıyla tümör hücrelerini yok edebildiğini ortaya koydu. Beyin tümörü olan hastadan ameliyatla alınan bir tümöre, laboratuvar ortamında geliştirdiğimiz bu cihazla ultrason dalgalarını uyguladık, tümörün yok olduğu gördük” dedi. Özdemir tedavi sürecini basitleştiren yöntem için, “Bu yaklaşım, özellikle ameliyatı riskli veya imkansız olan hastalar için umut vaat ediyor” diye konuştu.