Gündem 'Türk Escobar'a büyük darbe

'Türk Escobar'a büyük darbe

Paylaş
'Türk Escobar'a büyük darbe

'Türk Escobar' olarak uyuşturucu taciri Ürfi Çetinkaya’nın yönettiği suç örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında, 20 milyar TL değerindeki mal varlığına tedbir konuldu. Operasyonda ele geçirilenler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi. Ele geçirilenler arasında çok sayıda silah, lüks saat ve altın setlerin olduğu görüldü.

İstanbul merkezli 9 İlde elebaşılığını cezaevinde bulunan uluslararası uyuşturucu taciri ‘Türk Escobar’ lakaplı Ürfi Çetinkaya’nın yaptığı silahlı organize suç örgütüne yönelik ‘Kafes-44’ operasyonları düzenlenmişti. Operasyonlarda oğulları Rüstem Çetinkaya ile Hakan Çetinkaya’nın aralarında bulunduğu 44 şüpheli yakalanmıştı. Ürfi Çetinkaya’nın oğlu İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Rüstem Çetinkaya’nın da içerisinde bulunduğu suç örgütünün; 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları öğrenildi. Uluslarası uyuşturucu sevkiyatı yapan örgütün, suçtan elde ettikleri geliri, Türkiye’de kurdukları döviz büroları ve şirketler üzerinden akladıkları tespit edildi.

Haberin Devamı

11 ÜLKE İLE İŞBİRLİĞİ

Örgüte yönelik çalışmaların 2 yıldır sürdüğü ve bu süreçte 11 ülke ile işbirliği yapıldığı öğrenildi. Operasyon kapsamında; şüphelilere ait 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 işyeri, 53 araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı ve 7 adet kiralık kasa, çok sayıda ziynet eşyası, nakit para ve soğuk cüzdan olmak üzere yaklaşık 20 milyar TL değerinde mal varlığına tedbir konuldu. Adreslerde ele geçirilen altın, silah ve paralar ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi. Sergilenen mal varlıkları arasında işlemeli bıçaklar, altın setler ve silahlar dikkat çekti. Ürfi Çetinkaya, ‘Türk Escobar’ lakabını Kolombiyalı ‘Kokain Kralı’ Pablo Escobar’dan almıştı.

Haberin Devamı

 

Bir operasyon sırasında polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Ürfi Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı şekilde yaşamını sürdürüyor.

 

Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu da İstanbul Emniyeti’nde sergilendi.

 

Operasyonda yüksek miktarda döviz, TL ve külçe altın ele geçirildi.

 

Mal varlıkları arasında işlemeli bıçaklar, altın setler ve silahlar dikkat çekti.

'Türk Escobar'a operasyon! Lüks saat ve altın setleri ele geçirildi