Gündem Türk siyasi tarihine geçecek olay! Amca-yeğen ve kardeşler farklı partilerden vekil seçildi

Türk siyasi tarihine geçecek olay! Amca-yeğen ve kardeşler farklı partilerden vekil seçildi

Paylaş
Türk siyasi tarihine geçecek olay! Amca-yeğen ve kardeşler farklı partilerden vekil seçildi

14 Mayıs 2023 seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) milletvekili dağılımı netleşti. Meclis'e giren milletvekilleri arasında dikkat çekici isimler de var. Amca, yeğen ve kardeşler farklı partilerden Meclis'e girdi.

28. Dönem Milletvekili Seçimleri, 14 Mayıs Pazar günü tamamlandı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre partilerin Meclis’e gönderdiği milletvekilleri de belli oldu. 

Haberin Devamı

Aday listelerinde bazı ailelerin farklı partilerden seçime girmesi dikkat çekmişti. Ensarioğlu, Türkeş ve Tatar ailelerinin fertlerin fertleri farklı partilerden Meclis'e girdi.

AMCA VE YEĞEN KARŞI KARŞIYA GELDİ

Ensarioğlu ailesinden 3 isim, seçime girdi. AK Parti Galip Ensarioğlu'nu (Fotoğrafta), İYİ Parti ise Vejdin Ensarioğlu'nu Diyarbakır'dan aday göstermişti. Galip Ensarioğlu Meclis'e girerken, Vejdin Ensarioğlu seçilemedi. Salim Ensarioğlu ise İYİ Parti İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girdi.

TÜRKEŞ KARDEŞLER MECLİS'TE

MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in çocukları. Yıldırım Tuğrul Türkeş AK Parti'den, Ayyüce Türkeş ise İYİ Parti'den aday gösterilmişti. Yıldırım Tuğrul Türkeş Ankara, Ayyüce Türkeş ise Adana Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Haberin Devamı

TATAR AİLESİNDEN BİR İSİM MECLİS'E GİRDİ

Şırnak’ta aynı aileden Sabri Tatar Yeniden Refah Partisi'den, Arslan Tatar AK Parti'den, MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar MHP'den, Mahmut Tatar ise Zafer Partisi'nden milletvekili aday olmuştu. Şırnak resmi olmayan sonuçlara göre AK Part’li Arslan Tatar milletvekili seçildi.

 SEÇİM DETAY SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Türk siyasi tarihine geçecek olay Amca-yeğen ve kardeşler farklı partilerden vekil seçildi