Gündem Türkiye için bir ilk... Dünyadan sipariş yağıyor! Uzman isim asıl önemine dikkat çekti

Türkiye için bir ilk... Dünyadan sipariş yağıyor! Uzman isim asıl önemine dikkat çekti

Paylaş
Türkiye için bir ilk... Dünyadan sipariş yağıyor! Uzman isim asıl önemine dikkat çekti

Hafif silah üreticilerinden CANİK, TSK ve kolluk kuvvetlerine tek seferde 750 adet milli uçaksavar teslim ederek büyük bir başarıya imza attı. 'Öne çıkarılması gereken sadece tek seferde teslim edilmesi değil' diyen Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, bu uçaksavarların Türk savunma sanayisi için asıl önemine dikkat çekti.

Büşra Özbelli / Posta.com.tr Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren hafif silah üreticilerinden CANiK, TSK ve kolluk kuvvetlerine tek seferde 750 adet milli uçaksavar teslim etti. Cumhuriyet tarihinde bu kalibrede bir silahın tek seferde 750 adet bir rakamla teslim edilmesi neredeyse görülmemiş bir başarı oldu. Konuyla ilgili Posta.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Tek seferde teslim edilmesi elbette çok önemli bir başarıya karşılık geliyor. Ancak bence öne çıkarılması gereken sadece bu tarafı değil." dedi ve sıraladı.

Haberin Devamı

"İLK TESTLERDE GEÇTİ"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Mesele sadece tek seferde teslim edilmesi mi yoksa Türkiye'nin bu şekilde konvansiyonel karşlığı olan bir sistemi üretme kapasitesine kavuşmuş olması mı? Bir seferde 750 tane teslimat olması elbette ilgili şirketin yeterliliği ile ilgili son derece güzel bir karne. Ancak Türkiye'nin NATO standartları üzerinde hatta dünya standartlarının üzerinde bir uçaksavar yapma seviyesine ulaşmış olması da son derece önemli. Öte yandan 20 bin akımlık bariyeri ilk testlerde geçti." dedi.

MÜTTEFİK ÜLKELERDEN SİPARİŞ

Aynı zamanda 3.500 tane sipariş alınmış olmasına dikkat çeken Abdullah Ağar, "Bu siparişlerin dost ve müttefik ülkelerden gelmiş olması da son derece önemli. Sonuçta uçaksavar sistemleri yeni nesil savaşın en önemli aygıtlarından bir tanesi. Bir konvansiyonel değeri var. Bir diğer tarafıyla bu uçaksavarlar, vekaletler savaşının ana silah sistemine dönüşmüş durumda. Bu anlamda Türkiye'nin kendi kendine yetebilen kapasite üretmesi ve bunu kendi ihtiyaçlarını karşılamaktan öte dost ve müttefik ülkelere ihraç ediyor olması çok güzel bir gelişme" diye konuştu.

Haberin Devamı

"NATO STANDARTLARININ ÜZERİNDE"

Ağar, "Namlu ömürlerinin uzun olması, konvansiyonel silah sisteminin etkinliği adına bize gurur veriyor. Türk savunma sanayisinin de bu alanda ne kadar geliştiğini ispatlıyor. Çok güzel bir başarı. Sonuçta bir silahın bütün testlerden geçerek böylesine bir başarıya imza atması, hem İçişleri Bakanlığı birliklerinde hem Milli Savunma Bakanlığı birliklerinde hem de diğer güvenlik birimlerinde kullanılacak şekilde kabul görmesi son derece kritik. " ifadelerini kullandı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, askerler açısından yeni nesil uçaksavar kullanımının önemine de dikkat çekti.

Elimizdeki eski nesil uçaksavarların yerini alan yeni nesil bir uçaksavar sistemine kavuşmuş olduğumuzu görüyoruz. Elimizdeki uçaksavarları çok uzun zamandır kullanıyoruz. Ve uzun zamandır kullandığmız uçaksavarların çoğu Amerikan menşeili. Şimdi onların yerine gelen uçaksavarların kullanım kabiliyeti, pratiği, ergonomikliği, ağırlığı, etkisi, bunları kullanan askerler için son derece hassas konular. Bu ihtiyaçlara cevap vermesi büyük bir önem taşıyor. Çünkü biz mücadele eden bir ülkeyiz ve uçaksavarlara çok ihtiyacımız var. İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Boşanma aşamasındaki kadına şok! Düğündeki gelenek davanın seyrini değiştirdi Habere Git

Haberin Devamı