Gündem Türkiye için dönemi fırsata çevireceğiz

Türkiye için dönemi fırsata çevireceğiz

Paylaş
Türkiye için dönemi fırsata çevireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gitmeden önce açıklamalarda bulundu. Küresel sistemde taşların yerinden oynadığını söyleyen Erdoğan “Bu dönemi Türkiye için fırsata çevireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’nin New York kentine gitmeden önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun (AP), Türkiye’deki demokratik gerilemenin sürdüğü ve rotasını değiştirmediği sürece Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecinin devam edemeyeceği yönündeki 2022 raporuna tepki gösterdi. AB’nin, Türkiye’den kopmanın gayreti içinde olduğunu ve bu yönde hamleler yaptığını söyleyen Erdoğan, “Biz de değerlendirmelerimizi yaparız. AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

BM Genel Kurulu’nda yoğun temasları olacağını belirten Erdoğan, “19 Eylül’de BM Genel Kurulu’na hitap edeceğim. Küresel sınamalar karşısında Türkiye’nin oynadığı kritik rolü vurgulayacağız” diye konuştu. Küresel sistemde taşların yerinden oynadığı bu dönemi Türkiye için fırsata çevireceklerini söyleyen Erdoğan, muhalefete şu sözlerle yüklendi: “Bu süreçte kavgadan, tartışmadan ve Bizans’ı çırak çıkartacak taht oyunlarından başlarını kaldıramayanları ise kendi hallerine bırakacağız. Varsın onlar koltuklarını korumak için daha düne kadar savundukları tüm ilkeleri ayaklar altına alsın.”

VAHDETTİN KÖŞKÜ'NDE 'MALCOLM X' GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ABD’de ırkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden olan ve 1965’te suikasta uğrayan Müslüman lider Malcolm X'in kızı İlyasa Şahbaz ile İstanbul'da bir araya geldi. Vahdettin Köşkü’nde gerçekleşen görüşmede Emine Erdoğan, Malcolm X gibi önemli bir şahsiyetin adının ve mirasının yaşatılmasının önemini vurguladı.

Haberin Devamı