Gündem Türkiye 'Van İçin Tek Yürek'

Türkiye 'Van İçin Tek Yürek'

Paylaş
Türkiye 'Van İçin Tek Yürek'

Kanal D, ATV, CNN TÜRK, Star TV, Fox, NTV, Kanaltürk, Beyaz TV, A Haber, 24, Habertürk, Kanal 58, Fenerbahçe TV, Bea TV, Powerturk TV televizyonlarında "Van İçin Tek Yürek" programı, ortak yayın yaparak yüklü miktarda bağış topladı

Ayrıca CNN TÜRK Radyo, Radyo D ve Radyo Moda'da ortak yayına dahil oluyor. Toplanacak yardımlar, Başbakanlık’ın açtığı “Van Depremi İnsani Yardım” hesaplarına bağışlanacak.

0800 219 20 21 no’lu ücretsiz bağış hattı da bu akşam saat 19.00’dan itibaren aktif hale gelecek ve yardımseverler, ücretsiz olarak arayabilecekleri bu hattan diledikleri miktarda bağışta bulunabilecekler.

Beyazıt Öztürk, Şebnem Sunar Küçük, Cem Öğretir ve İrfan Değirmenci'nin birlikte sunacakları programda Van'a canlı bağlantılar yapılacak.

Hesap adı: VAN DEPREMİ İNSANİ YARDIM HESABI

T.C.ZİRAAT BANKASI

Aşağı Ayrancı Şubesi, Ankara
TL Hesabı: TR600001000820555555555031

Haberin Devamı

T.VAKIFLAR BANKASI A.O.

Finansmarket Şubesi, Ankara
TL Hesabı: TR620001500158007299317599

T. HALK BANKASI

Bakanlıklar Şubesi, Ankara
TL Hesabı: TR190001200940800005000015

Yardımseverler ayrıca, 2868’e boş mesaj atarak Kızılay’a 5 TL’lik bağışta da bulunabilirler.


5 MİLYON TL İLE BAŞLADI

Geceye katılan Eti Holding Yönetim Kurulu Başkanı Firüzan Kanatlı, Eti olarak 1 milyon TL'lik bir yardımda bulunduklaranı açıkladı. Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu da kampanyaya 1 milyon TL'lik nakit yardım yapacaklarını ve ayrıca Van'a Mehmet Erdemoğlu adına 3 milyon TL'lik bir de okul yaptıracaklarını ifade etti.

REKLAM GELİRLERİ KAMPANYAYA

Kampanyayı düzenleyen Kanal D ve ATV televizyonları da yayın sırasında toplanan reklam gelirlerini kampanyaya bağışlanacak. Programın sunucusu Beyazıt Öztürk 1 milyon 860 bin TL'lik reklam gelirinin kampanyaya bağışlanacağını söyledi. Van’a canlı bağlantıların yapılacağı ve deprem bölgesinden görüntülerin ekrana gelen programa konuk olan isimlerin bazıları şöyle:

Beren Saat, Engin Akyürek, Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Bade İşçil, Ayça Bingöl, Aras Bulut İynemli, Emir Berke Zincidi, Farah Zeynep Abdullah, Meral Çetinkaya, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Songül Öden, Özge Özder, Evrim Solmaz, Serhat Tutumluer, Sevil Atasoy, Sinan Çalışkanoğlu, Orçun Kaptan, Zahide Yetiş, Aytuğ Kolankaya, Erdem Yener, Hakan Yılmaz, Pınar Altuğ, Özgür Ozan, Şevket Çoruh, Zeynep Beşerler, Bülent İnal, Şebnem Bozoklu, Ayşenil Şamlıoğlu, Aydan Şener, Tarık Tarcan, Burcu Kara, Oya Başar, Berna Laçin, Erol Evgin, Acun Ilıcalı, Ertem Şener, Saba Tümer, Kubat, Funda Arar, Hadise, Emel Sayın, Sertab Erener ile Kızılay Başkanı Ahmet Lütfü Akar.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TELEFONLA KATILDI


Geceye Suudi Arabistan'dan dönen Başbakan Tayyip Erdoğan telefonla katıldı. Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye'nin geleceği için barışa katkı için bu kampanya ayrı bir adım olacak. Ülke genelinde yapılan bağışlara baktığımızda halkın bu duyarlılığı gözlerimizi yaşatıyor. Bu dayanışmayı Somali'de de gördüm, Erzurum da da gördüm. Halkımızın bu ilgisine çok teşekkür ediyorum. Sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Van'da kaybettiklerimizin acıları yeni bir dönem başlattı. Depremde kaybettiğimiz kara gözlü Yunusumuzu unutmak mümkün değil, Azra'yı unutmak mümkün değil, nolur bu ülkede artık kaçak yapı yapılmasın. Sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum.''

Başbakan Erdoğan yıkılması düşünülen çürük yapılar için de şunları söyledi: "Yakılacak binalara bir enkaz bedeli biçeceğiz. Biz bu binaya bir enkaz bedeli biçeceğiz, yapmakta olduğumuz binadan daire vereceğiz. Ödeme kolaylığı sağlayacağız. Bunun dışında ödeme imkanı olan vatandaşlara da ciddi indirim yapacağız. Bu işi de TOKİ vasıtası ile yapacağız. Yeni oluşturduğumz Çevre ve Orman Bakanlığı vasatasıyla bu işi gerçekleştireceğiz."

Haberin Devamı