Gündem Türkiye'den bayram manzaraları! Bir kilometrelik asırlık gelenek

Türkiye'den bayram manzaraları! Bir kilometrelik asırlık gelenek

Paylaş
Türkiye'den bayram manzaraları! Bir kilometrelik asırlık gelenek

Ramazan bayramı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin her yerinde büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bayramın ilk gününde yurt genelinde çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde şehit aileleri ve yakınları erken saatlerden itibaren Edirnekapı Şehitliği'ne gelmeye başladı. Şehitliğe gelenler, şehit mezarlarının başında Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. Şehit aileleri mezarları temizleyip su verdi. Bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

BODRUM'DA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Dünyanın önemli turizm merkezlerinden Bodrum'da, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde sahillerde yoğunluk yaşandı. Bodrum'da hava sıcaklığı 25, deniz suyu sıcaklığı 19 dereceyi gösterirken, başta Gümbet Plajı olmak üzere Kumbahçe, Bitez ve Ortakent plajlarında yoğunluk oluştu. Bazı tatilciler denize girerken, bazıları şezlonga uzanarak kitap okuyup, güneşlenmeyi tercih etti. Bazı tatilciler de su sporları yaparak keyifli anlar yaşadı.

BURHANİYE PLAJLARINDA HAREKETLİLİK

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşandı. Deniz sezonunu erken açan yerli ve yabancı turistler, denizin keyfini çıkardı.

Burhaniye'de Ramazan Bayramı'nın ilk gününde sahilde yoğunluk oluştu. Güneşi gören bazı yerli ve yabancı turistler, başta Ören sahili olmak üzere plajlarda vakit geçirmeyi tercih etti. Hava sıcaklığının 24, deniz suyu sıcaklığının 16 derece ölçüldüğü Burhaniye'de turistler, güneşin tadını çıkardı. Bazı turistler denize girdi, bazıları ise güneşlenmeyi tercih etti. Tatil için Kocaeli'nden gelen vatandaşlardan Nasuh Mutlu, "Bayram vesilesiyle bugün Ören'e geldik. Hava ve deniz çok güzel. Çocuklarla beraber denize girdik. Yorgunluğumuzu burada atıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

1 KM'LİK KUYRUK

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı 12 bin nüfuslu Cerrah Mahallesi sakinleri, dini bayramlarda toplu halde bayramlaşıyor. Geleneksel hale gelen bayramlaşmaya, erkeklerin yanı sıra kadın ve çocuklar da katılıyor.

Bayram namazı sonrası bir araya gelen binden fazla kişi, sıraya girerek birbiriyle bayramlaştı. Cerrah Mahallesi muhtarı Hasan Ayar, bayramlaşma geleneğinin uzun yıllardır sürdüğünü söyledi.