Gündem Türkiye’nin umut ışığı oldular! Enkaz altında 30 saat hayata tutundu

Türkiye’nin umut ışığı oldular! Enkaz altında 30 saat hayata tutundu

Paylaş
Türkiye’nin umut ışığı oldular! Enkaz altında 30 saat hayata tutundu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler, 10 ili adeta kağıt gibi devirdi. Pek çok ilde ölü sayısı her geçen saat artarken enkazın altından umut ışığı olan haberler de gelmeye devam ediyor. O umut ışıklarına Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Diyarbakır’da depremden 30 saat sonra enkaz altında canlı halde ulaşıldı.

Kahramanmaraş’ta Şazibey Mahallesi Azerbaycan Bulvarı üzerinde yıkılan Serap Apartmanının enkazından 5 yaşlarında adının Şahin olduğu öğrenilen bir çocuk sağ olarak çıkartıldı.

Haberin Devamı
Minik Şahin 30 saat sonra sağ çıkartıldı Kahramanmaraş’ta adının Şahin olduğu öğrenilen 5 yaşlarındaki çocuk enkazdan 30 saat sonra sağ çıkartıldı.

Depremden 30 saat sonra kurtarılan çocuğun yüzündeki korku, kurtarma ekiplerinin mutluluğu ise yüzlerine yansıdı.

GÖZYAŞLARIYLA BİRLİKTE ÇIKTI

Adıyaman’da depremden dolayı yüzlerce yapı yıkıldı, binlercesi hasar gördü. Ekipler gece boyunca da enkaz altında kalanları kurtarmak için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdü.

Karapınar Caddesi üzerindeki 4 katlı binanın enkazı altında kalan 40 yaşındaki Mustafa Arbaş ile iletişime geçen ekipler, kolon ile dolap arasında sıkışan ve sağ bacağında kırık olan Arbaş'ı saatler süren çalışmanın sonunda sağ olarak kurtardı. Depremin ardından 30 saat sonra kurtarılan Arbaş'ın yakınları sevinç gözyaşları döktü.

30 SAAT SONRA ÇIKTI, 2 ÇOCUĞUNU KAYBETTİ

Hatay’da arama kurtarma çalışmaları 30’uncu saati gördü. Depremde Defne ilçesinde Asi Nehri kıyısında bulunan 6 katlı binada yerle bir oldu.

Haberin Devamı

Binadan 30’uncu saatte bir anne sağ olarak çıkarılırken, 4 ve 6 yaşlarındaki kız çocuklarının ise cansız bedenleri çıktı. Anne yaralı halde ambulansla hastaneye kaldırıldı.

32 SAAT HAYATA TUTUNDU

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Serin apartmanında 32 saat sonra umutlu bekleyiş cevap verdi, 35 yaşındaki Zeynep Ateşoğulları yaralı olarak çıkarıldı ve sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.