Gündem Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yıl dönümünde anıldı

Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yıl dönümünde anıldı

Paylaş
Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yıl dönümünde anıldı

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 30'uncu yıl dönümünde bombalı suikasta uğradığı Ankara'daki evinin önünde ve İstanbul Harbiye'deki heykelinin önünde karanfillerle anıldı.

Ankara'da, 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitiren gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için ölümünün 30'uncu yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Uğur Mumcu’yu anmak için sabah saatlerinden itibaren evinin önüne gelen vatandaşlar, Mumcu'nun evinin bulunduğu sokaktaki Faili Meçhuller Anıtı'nda toplandı. Vatandaşlar, Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfil bıraktı ve mum yaktı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP milletvekillerinden oluşan heyet de Mumcu’nun ailesini evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti, Faili Meçhuller Anıtı'na karanfil bıraktı, saygı duruşunda bulundu. Kılıçdaroğlu, ardından beraberindeki heyetle anma töreninden ayrıldı. 

Uğur Mumcu ölümünün 30'uncu yıldönümünde anıldı Gazeteci Uğur Mumcu bombalı saldırı sonucu öldürülmesinin 30'uncu yıldönümünde'deki heykelinin başında anıldı.

İSTANBUL'DA ANMA

İstanbul Harbiye'de de Uğur Mumcu heykelinin önüne gelenler karanfil bırakarak Mumcu'yu andı.

Törende konuşan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, "Bundan 30 yıl önce Uğur Mumcu'nun aracına yerleştirilen o hain bomba aslında Türkiye'nin kalbine yerleştirildi. İzi, acısı hala göğsümüzde duruyor. 30 yıldır Uğur Mumcu'nun katilleri bulunamadı. Bombacının kimliği tespit edildiği halde 30 yıldır kaçak. Azmettirenleri hala bilmiyoruz. Bu büyük ayıp Uğur Mumcu'nun katledildiği günden bu güne kadar bu ülkeyi yönetenlerin boynunda asılıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tören, Uğur Mumcu'nun arkadaşı Yazar Şükran Soner, Gazeteci Murat Ağırel ve Gazeteci Yazgülü Aldoğan'ın konuşmalarının ardından son buldu.