Gündem 'Ülkemizi 2. lige mahkum ettiler'

'Ülkemizi 2. lige mahkum ettiler'

Paylaş
'Ülkemizi 2. lige mahkum ettiler'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye ne zaman kendini toparlamaya çalışsa birileri devreye girerek buna izin vermedi” dedi. Erdoğan, “Şampiyonlar linginde oynaması gereken ülkemizi yıllarca 2. lige mahkum ettiler. Ülkemizi içinde olduğu cendereden kurtaran biz olduk” diye konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün Rize ve Trabzon’da düzenlenen yerel seçim mitinglerinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan “Gezi hadisesi ile sokakları terörize etmeye kalktılar. 17-25 Aralık girişimi ile hükümetimizi al aşağı etmeye çalıştılar. Çukur olayları ile ülkemizin parçasını bizden koparmaya çalıştılar” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “15 Temmuz ile istiklalimize kastettiler. Güneyimizde teröristan kurmaya çalıştılar. Türkiye’ye diz çöktürmeye çalıştılar. Bunların hepsini sizlerle beraber boşa çıkardık.”

Haberin Devamı

‘KOMŞULARI DÜŞMAN ETTİLER’

Türkiye’nin 21 yılda yazdığı başarı hikayesinin kahramanının 81 vilayet olduğunu söyleyen Erdoğan, “Size olan minnet borcumuzu daha fazla eser ve hizmet ile yerine getirdik” diye konuştu. Erdoğan, “Geçmişte çok zor ve karanlık günler yaşadık. Ekonomimiz kan kaybetti toplumsal huzurumuz bozuldu. Kardeş kardeşe komşu komşuya düşman edildi” dedi. Türkiye’nin iç meseleleri ile uğraşmaktan dünyadaki teknoloji ve sanayi hamlelerini yakalayamadığını söyleyen Erdoğan, “Şampiyonlar linginde oynaması gereken ülkemizi yıllarca ikinci lige mahkum ettiler” ifadelerini kullandı.

‘AYŞE, FATMA UZAYA GİDECEK’

Türkiye ne zaman kendini toparlamaya çalışsa birilerinin devreye girerek buna izin vermediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi içinde olduğu cendereden kurtaran biz olduk” dedi. Erdoğan, “Türkiye’yi her alanda üç kat, beş kat, on kat büyüttük. Savunma sanaysinde yüzde 80’leri bulan dışa bağımlılığı yüzde 20’lere getirdik. Artık bu alanda farklı bir lige yükseliyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin ikinci astronotunu yakında uzaya göndereceklerini belirten Erdoğan “Artık Ahmetler, Mehmetler, Ayşeler, Fatmalar da uzaya gidecek” ifadelerini kullandı. m DHA

Haberin Devamı

‘CUMHURBAŞKANI OLACAKTI İSTENMEYEN ADAM OLDU’

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Türkiye’nin en büyük talihsizliği vizyonsuz, beceriksiz, tembel ve değişime ayak direyen tutucu muhalefete sahip olmasıdır. Pek çok şey değişti ama CHP’nin başını çektiği muhalefette hiçbir şey değişmedi” dedi. CHP’de gelenin gideni mumla arattığını söyleyen Erdoğan, “Sabık genel başkanlarını iç darbe ile siyasetten gönderip yollarına devam ettiler. 13. cumhurbaşkanı olacaktı, CHP’de istenmeyen adam oldu” diye konuştu.

‘MAZLUMLARIN ÜMİDİ OLDUK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize göre siyaset gölgede yürüme, istismarla mevzi kapma, her türlü pazarlığa hazır olma yarışı değildir. Yüreğimize nakşettiğimiz siyaset davamız için hayal kurma, bu uğurda canı pahasına mücadele işidir" dedi. Erdoğan "40 yılı aşkındır böyle bir siyasi mücadele içindeyiz. İstanbul’da başkanlık yaptık, parti kurduk iktidara geldik, ülkemizin başında hizmette bulunduk. Hizmetlerimizle, duruşumuzla mazlumların ümidi olduk" diye konuştu.

Haberin Devamı