Gündem Umudun resmi

Umudun resmi

Paylaş
Umudun resmi

'Beyond Walls' (Duvarların Ötesi) projesiyle dünyanın birçok kentinde el ele vermiş insan resimleri çizen Fransız sanatçı Saype'nin son durağı Hatay oldu. Yıkıntıların üzerine çizdiği resim dünyada büyük yankı uyandıran sanatçı, "Bu proje umarım Hatay halkına biraz umut getirir" dedi.

Gerçek adı Guillaume Legros olan ve 'Saype' olarak tanınan sanatçı 'Beyonde Wall' adını verdiği projesine 2019'da Paris'te yaptığı çizimle başladı. İnsanları birbirinden ayıran ve zihinsel ya da coğrafi bir alana hapseden tüm duvarların ötesine uzanıp kenetlenen elleri gösteren çizimini dünyanın 18 kentinde uyguladı. Kendi icadı olan ve doğada tamamen çözünebilir bir boya kullanan Saype bu kapsamda 2020'de İstanbul'da da aynı çalışmayı yaptı.

Haberin Devamı

ÜÇ AYRI İLÇEYE ÇİZDİ

Saype, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden çok etkilendi ve Hatay'ı ziyarete gitti. Programda olmamasına karşın Hatay'ı da bu zincire eklemek istedi. 5 Ekim'de başlayan çizim çalışmalarını dün bitirdi. Hatay'ın Defne, Altınözü ve Antakya ilçelerinde yıkıntılar üzerine kenetlenen elleri çizdi. Saype bu çizimle ilgili Instagram'a, "Hatay halkına adanmış bu eseri sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Biz birlikteyiz" diye yazdı.


Defne'deki bu eser 1000 metrekarelik bir alana çizildi. Eser, üç hafta içinde kendi kendine kaybolacak.