Gündem Umut fabrikası

Umut fabrikası

Paylaş
Umut fabrikası

Hatay'da yaşayan Buket Yıldırım 6 Şubat depreminde bütün ailesini kaybetti. Enkazdan yaralı çıktı, bir bacağı kesildi. İyileşti, ayağa kalktı, babadan kalma fabrikanın başına geçti. Buket, "Bu fabrika benim hayata tutunmam için bir umut oldu" diyor.

Bugün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. 23 yaşındaki Buket Yıldırım, 6 Şubat depremlerinden önce tüm uzuvları sağlam bir bireydi. Depreme ailesiyle birlikte Hatay'da bulunan 'Farklı Yaşam Rende Sitesi'ndeki evlerinde yakalandı. Bu site Hatay'ın en lüks rezidanslarından biriydi. Depremde 2 bloğu çöktü. 105 kişiye mezar oldu. Buket enkazdan depremin 4. saatinde yaralı çıkarıldı. Babası Servet Yıldırım, annesi Meltem Yıldırım, ablası Kadriye ve kardeşi Necmettin ise yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

BACAĞINA PROTEZ TAKILDI

Hastanelerde uzun süre tedavi gören Buket Yıldırım'ın sağ bacağı kesildi. O da artık Türkiye'deki yaklaşık 6 milyon engelliden biriydi. Buket, tedavi sürecini bitirdi ve bacağına takılan protezle ayağa kalktı. Baba Servet Yıldırım, depremden önce sahibi olduğu zeytinyağı fabrikasını çalıştırıyordu. Baba ölünce işler durdu. Ama Buket büyük bir cesaretle işin başına geçti ve fabrikayı yeniden faaliyete soktu. Şimdi koltuk değnekleriyle yürüyebilse de her gün fabrikaya gidiyor.

HAYAT BİZE BAHŞEDİLDİ

Buket yeni hayatını şöyle anlatıyor: "Babam fabrikamızı 23 yıl önce kurmuştu. Depremde bütün ailemi kaybettim, kimse kalmadı. Ailemin acısının üzerine sağ bacağım da kesilince önce hayata küstüm. Ama sonra babamın emaneti olan bu fabrikayı yaşatmak istedim. Beni tanıyanlar da çok yardımcı oldu. Şimdi işin başındayım. Bu fabrika bana yeniden bir umut yarattı. Hayata sıkı sıkı tutunmamız gerekiyor. Bu hayat bize bahşedildi. Yaşamak için elimizden geleni yapmalıyız."

Haberin Devamı