Gündem Umut'un cesedi foseptikte bulundu

Umut'un cesedi foseptikte bulundu

Paylaş
Umut'un cesedi foseptikte bulundu

Eşme'de 9 gündür kayıp olan Umut'un ceseti, okuluna 100 metre mesafedeki foseptikte bulundu

Uşak'ın Eşme ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu´nda öğrenim gören 3´üncü sınıf öğrenci Umut Balık´ın cesedi, okulun 100 metre ilerisindeki kullanılmayan atıl durumdaki öğretmen lojmanları yanındaki foseptik çukurunda bulundu.

Otopsinin ilk sonuçlarına göre, cesette herhangi bir yaralama veya boğazı sıkarak ölüm izi bulunmadı. Ölüm nedeni ``Foseptikte boğulma'' olarak kayda geçti. Ayrıca cesette tecavüzle ilgili bir bulguya da rastlanmadı.

ÖNCE 'DARP İZİ VAR' DENMİŞTİ

Alnında darp izi ve boynunun da kırık olduğu iddia edilen Umut Balık´ın cesedi çıkarılırken baba Ercan Balık, baygınlık geçirdi. Aynı anda sinir krizi geçiren ve yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılan anne Hanım Balık, ve baba Ercan Balık ambulansla Eşme Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı.
Balık´ın cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu´na gönderildi.

Uşak Valiliği Acil Durum Arama Birimi, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Afyonkarahisar Arama Kurtarma ekipleri tarafından 9 gündür aranan Umut Balık´ın cesedi, dün polisin şüphesi üzerine tekrar aranan foseptik çukurunda bulundu. Arama Kurtarma ekiplerinin daha önceden suyu boşalttığı ilk aramalarda Balık'ın herhangi bir izine rastlanılmadığı daha sonra polisin şüphesi üzerine foseptiğin tekrar iş makineleriyle aranmasına karar verildiği bilirtildi.

YAN DUVARLARI YIKILDI

3 odalı bir yapıya sahip olduğu belirtilen foseptiğin, polisin isteği üzerine yan duvarı iş makineleri tarafından yıkıldı. Duvarın yıkılması sonucu foseptiğin dibindeki çamurun etrafa yayılmasıyla Umut Balık'ın başının görüldüğü öğrenildi. Eşme Belediyesi'ne bağlı ekipler kepçelerle foseptik çukurunun bulunduğu alanda kazı ve genişletme çalışmalarını sürdürürken, olayın duyulması üzerine yaklaşık 200 kadar kişi okul önüne toplandı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ile geniş güvenlik önlemi alındı.

Manisa Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığı cesedin bulunması üzerine olayla ilgili soruşturuma başlattı. Okul önüne gelen Umut Balık´ın annesi Hanım Balık, sinir krizi geçirdi. Hanım Balık, "Benim çocuğumun başına ne geldiyse bu okulda geldi diyerek 9 gündür feryat ediyorum. Ne Emniyet ne de Jandarma hiç bir zaman bu söylediklerimi dikkate almadı. Bundan sonra rahat uyuyabiliyorlarsa uyusunlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

2