Gündem Unakıtan Antalya'da böbrek nakli oluyor

Unakıtan Antalya'da böbrek nakli oluyor

Paylaş
Unakıtan Antalya'da böbrek nakli oluyor

Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan böbrek nakli olmak üzere Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne yattı. 66 yaşındaki Unakıtan'a, canlı vericiden böbrek nakli yapılması planlanıyor

Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan böbrek nakli olmak üzere Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yattı. 66 yaşındaki Unakıtan’a, başarılı organ ve doku nakilleriyle tanınan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde canlı vericiden böbrek nakli yapılacak.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 yıldan bu yana yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan Kemal Unakıtan, böbrek nakli olmak üzere dün saat 16.00’da başarılı organ ve doku nakilleriyle tanınan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne geldi. Organ Nakli Merkezi’nde nefrolog Doç.Dr. Hüseyin Koçak tarafından ilk muayenesi yapılan Unakıtan’ın, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin VIP Bölümü’ne yatış işlemleri yapıldı. Unakıtan’ın, canlı vericiden böbrek nakli olmasının planlandığı, tetkiklerin bir süre süreceği belirtildi.

Ameliyat tarihi ve kimin vericinin kim olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

CLEVELAND’DA BY-PASS

Kemal Unakıtan, 16 Şubat 2009 tarihinde ABD’deki Cleveland Clinic’te by-pass ameliyatı olmuş, eşi Ahsen Unakıtan, hangi hastanede tedavinin yapılacağını belirlemek için Allah’tan yardım istediğini ve içine Cleveland’ın doğması üzerine ABD’ye gittiklerini söylemişti. Bu olay gazetelere "Yüce Rabbim Cleveland dedi" başlığıyla manşet olmuştu.

Haberin Devamı

UNAKITAN’IN MORALİ İYİ

Böbrek nakli olmak için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yatan Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ı, 32 yıl önce Türkiye’nin ilk böbrek nakli olan Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Mehmet Şahan ziyaret etti. Hastanenin VIP bölümündeki 317 nolu odada kalan ve eşi Ahsen Unakıtan’ın refakatçı olduğu Kemal Unakıtan’a nakil tecrübelerini anlatan Şahan, ilk başlarda tedirginlik duyan eski politikacının kendisiyle koştuktan sonra rahatladığını söyledi. Nakil anılarını anlattıktan sonra eşi Ahsen Unakıtan’ın, "Bak Kemal gördün mü? Demek ki korkulacak bir şey yok. Beyefendi 32 yıl önce böbrek nakli olmuş. Gayet sağlıklı ve oldukça da genç görünüyor" dediğini belirten Mehmet Şahan, Unakıtan’ın moralinin iyi olduğunu söyledi.

Öte yandan Unakıtan’ı daha önce bürokratlığını yapan Antalya Defterdarı Hidayet Mat ve Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü ziyaret etti. Unakıtan’ın neşeli olduğunu belirten ziyaretçiler, nakille ilgili net bir kararın olmadığını ifade ettiler.

PROF.DR. GEÇİCİ: BİR ŞEY SÖYLEMEK İÇİN ERKEN

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, "Kronik böbrek hastalığının aşaması tespit ediliyor. Tetkikler devam ediyor. Böbrek nakli için bir şey söylemek erken ve doğru olmaz"dedi.

Unakıtan’ın sağlık durumuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü toplantı salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve Nefrolog Doç.Dr. Hüseyin Koçak’ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Prof. Dr. Ömer Geçici, Unakıtan’ın dün hastaneye geldiğini ve güler yüzüyle kendilerini karşıladığını ifade etti. Unakıtan’ın yaşadığı böbrek rahatsızlığı nedeniyle Akdeniz Üniversitesi’ni tercih ettiğine dikkati çeken Geçici, "Kendisini hastanede misafir ediyoruz. Tetkiklerini yapıyoruz. Genel sağlık durumu iyi. Yüzü gülüyor. Kronik böbrek hastalığının aşaması tespit ediliyor. Tetkikler devam ediyor. Böbrek nakli için bir şey söylemek erken ve doğru olmaz" dedi.

Haberin Devamı

Nefrolog Doç.Dr. Hüseyin Koçak ise Unakıtan’ın hipertansiyonu, kroner arter hastalığı ve kronik böbrek rahatsızlığının bulunduğunu ifade etti. Unakıtan’ın kendilerine halsizlik ve çabuk yorulma şikayetiyle başvurduğunu dile getiren Koçak, "Kronik böbrek rahatsılığının hangi evrede olduğu anlamak için
tetkikler devam ediyor. Kronik böbrek rahatsızlığın devresini tespit ettikten sonra bir tedavi şeması çizilecek. Sağlık durumu iyi. Hayati tehlikesi yok. Son
evresine gelmişse o durumda ya nakil ya da diyaliz. Şu an hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz. Her iki durum için de değerlendirme yapılacak. Şu an için nakil söz konusu değil ama bir kaç gün içinde durum netlik kazanacak" diye konuştu.

Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan da kronik böbrek yetmezliğinin belli bir düzeyde geri dönüşü olan bir hastalık
olduğunu ve "Her böbrek yetmezliği nakil olmalı" demenin doğru olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

DHA - AA