Gündem Üniversitede 'meçhul' kurşun

Üniversitede 'meçhul' kurşun

Paylaş
Üniversitede 'meçhul' kurşun

Muğla'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan çatışmada bir öğrenci ağır yaralandı. Arkadaşları 'Polis üzerimize ateş açtı' dedi

Muğla Üniversitesi’nde okuyan sol görüşlü öğrenciler ile kız arkadaşlarına küfür eden sağ görüşlü öğrenciler arasında önceki gece tartışma çıktı. Sokak ortasındaki tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Polis biber gazı kullanıp, havaya ateş açarak kavgaya müdahale etti. Ortalık savaş alanına döndü. O sırada İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt (21) nereden geldiği belli olmayan kurşunla sağ omzundan yaralandı. Polisler, ambulansın gelmesini beklerken yerde yatan öğrencinin gaz bombasından etkilenmemesi için büyük çaba harcadı. Öğrenci hastaneye kaldırıldı.

MUĞLA'DA GERGİN GECE

Arkadaşları vurulan sol görüşlü öğrenciler MHP il binasını taşladı. 2 otomobil ve 2 işyeri zarar gördü. Yaralı arkadaşlarını görmek için hastaneye akın eden sol görüşlü öğrencilere polis izin vermedi. Bu kez hastane önünde polisler ile öğrenciler arasında arbede çıktı. Öğrencilerin attığı taşla polis Murat Demirbaş (23) yaralandı. Durumu ağır olan Şerzan Kurt, Muğla’dan Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterle İzmir’e sevk edildi. Ameliyata alınan öğrencinin hayati tehlikesi var. Görgü tanığı öğrenciler, “Arkadaşımız polisin üzerimize açtığı ateşle yaralandı” dedi. Gazetemiz baskıya girdiğinde olaylar yeniden başlamıştı. 
DHA