Gündem Uyarılar peş peşe geldi! Ani sel, su baskını…

Uyarılar peş peşe geldi! Ani sel, su baskını…

Paylaş
Uyarılar peş peşe geldi! Ani sel, su baskını…

Meteoroloji ve Ankara Valiliği, kuvvetli yağış beklendiğini belirterek; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Türkiye genelinde birçok ilde yağış devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara için uyarıda bulundu. MGM tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

ANKARA'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİSİ DEVAM EDİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri ile Çankırı'nın güney ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara'da iki gündür devam eden sağanak yağışların etkisini devam ettireceği açıklandı. Ankara'da hava durumu detayları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken Ankara'da sağanak yağış etkisinin devam edeceğine yer verildi. Ankaralı vatandaşlar Ankara hava durumu araştırmasını sürdürmeye devam ederken Ankara'da havanın sağanak yağış etkisinde kalacağı öğrenildi.

METEOROLOJİ'DEN ANKARA İÇİN UYARI GELDİ!

Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Sıcaklıklar şu anda yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Cuma günü ve hafta sonunda yağışla birlikte sıcaklıklar biraz azalacak" açıklamasında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara'da 25 Mayıs günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.