Gündem Vahdettin Köşk'ünde önemli kabul

Vahdettin Köşk'ünde önemli kabul

Paylaş
Vahdettin Köşk'ünde önemli kabul

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’i dün Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Görüşmede Gazze, İsveç’in NATO üyeliği ve ABD’nin Suriye’de terör örgütü PKK/PYD’ye yönelik tavrı da gündeme geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Mısır’ı kapsayan orta doğu turu kapsamında önceki akşam Türkiye’ye gelmişti. İsrail’in Gazze’deki saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 4’üncü kez bölgeye ziyarette bulunan Blinken dün İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la bir araya geldi. İki bakanın görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü.

Haberin Devamı

GAZZE GÜNDEMDEYDİ

Daha sonra yine Vahdettin Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ı kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de hazır bulundu. Görüşmelerde Gazze’deki durum ve İsveç’in NATO’ya katılım sürecinin yanı sıra terör örgütü PKK/PYD’ye karşı ABD’nin sergilediği tutum da konuşuldu.