Gündem Valilik duyurdu! İstanbul'da nargile yasağı

Valilik duyurdu! İstanbul'da nargile yasağı

Paylaş
Valilik duyurdu! İstanbul'da nargile yasağı

İstanbul Valiliği, şehirde nargile servisinin yasaklandığını duyurdu. Vali Davut Gül, yaptığı açıklamada, "İstanbul’da; plajlar,sahiller,ormanlar,mesire alanları ve parklarda nargile içilmesi yasaklanmıştır. Buraların dışındaki ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği, nargile salonu ve kafelerde nargile servisine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

YENİ BİR AÇIKLAMA GELDİ

Covid-19 salgınının ülkemizde başladığı 2020 tarihinde nargile kafelerin faaliyeti geçici süreliğine durdurulmuştu. İstanbul Valiliği'nden nargile ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Valilik, yeni bir karar alınıncaya kadar ruhsatı olmayan kafelerde nargile servisinin yasaklandığını duyurdu.

"NARGİLE SERVİSİNİN YAPILMAMASINA KARAR VERİLMİŞTİR"

İstanbul Valiliği'nin resmi sitesinde yapılan açıklama şu şekilde:

Nargile Salonu ve Nargile Kafelerin faaliyetleri 16.03.2020 tarihli 5361 sayılı Bakanlığımız emri gereğince geçici süreliğine durdurulmuştu. İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin 29.06.2021 tarihli ve 54 sayılı kararı ile de nargile salonu/kafesi olan iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edildiği ve konaklama tesisleri, plaj, piknik alanları ve parklar dahil olmak üzere hiçbir iş yerinde nargile servisinin yapılmamasına karar verilmiştir.

Haberin Devamı

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’da; plajlar,sahiller,ormanlar,mesire alanları ve parklarda nargile içilmesi yasaklanmıştır.

Buraların dışındaki ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir.