Gündem Vali'nin duası kabul oldu

Vali'nin duası kabul oldu

Paylaş
Vali'nin duası kabul oldu

Vali'nin duası kabul oldu

Van'ın Gevaş İlçesi’nde yapılan Abalı Kayak Tesisleri henüz kar yağmadığı için faaliyete geçemedi. Bugün tesislerde inceleme yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, ‘Yarabbi kar’ diye dua etti. Vali Karaloğlu, kısa süre sonra başlayan kar yağışını alkışladı.

Haberin Devamı

Van’da kış turizmini canlandırmak amacıyla merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Gevaş İlçesi'nin Abalı Köyü’nde bulunan Abalı Kayak Merkezi açılışa hazırlanıyor. Van Valiliği ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı proje kapsamında 1 milyon 350 bin TL harcanarak yaptırılan kayak merkezinde 1050 metre uzunluğundaki teleski kuruldu. Tesiste yeralan alan kafeterya, kayak kiralama odaları ve snowtracklar için bina tamamlanma aşamasına geldi.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından 31 Ocak günü açılması planlanan Abalı Kayak Tesisleri'nde bugün Van Valisi Münir Karaloğlu incelemelerde bulundu. Vali Karaloğlu, “Daha önce tesisimiz yoktu karımız vardı. Şimdi ise tesisimiz var karımız yok. İnşallah kar da geliyor. Ankara’yı geçti. Buraya doğru geliyor. Buna inanıyorum gelecek yıl burası tam bir kayak merkezi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Vali Karaloğlu, karın hiç bulunmadığı tesislerde ‘Yarabbi kar’ diye dua edince, dua ardından kar yağmaya başladı. Vali Karaoğlu, “Yarabbi gayretimizi görüyorsun. Müthiş bir şey” diyerek karın yağışını alkışladı.

Gülay ÖZEK/VAN, (DHA)