Gündem Vatan size minnettar

Vatan size minnettar

Paylaş
Vatan size minnettar

Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada 9 asker şehit olmuştu. Şehitler dün Şırnak’ta düzenlenen ilk törenin ardından verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Şehitlerden üçü dün gözyaşları arasında toprağa verilirken altısı bugün törenle son yolculuklarına uğurlanacak.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde önceki gün terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada 9 asker şehit olmuştu. Şehit olan Üsteğmen Gökhan Delen (32), uzman çavuşlar Hakan Gün (28), Ahmet Köroğlu (30), Serkan Sayın (27), sözleşmeli erler Müslüm Özdemir (23), Kemal Batur (23), Emrullah Gülmez (27), Murat Atar (22) ve Muhammed Tunahan Evcin (27) dün Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen tören sonrası toprağa verilecekleri illere uğurlandı.

Haberin Devamı

ÜÇ İLDE SON VEDA

Şehit askerlerden Serkan Sayın Adıyaman Şehitliğinde, Müslüm Özdemir Kahramanmaraş’ta, Hakan Gün Gaziantep’te törenle toprağa verildi. Milli Savunma Bakanlığı, hain saldırının ardından Irak’ın kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de önceki gece sızma girişiminde bulunan 12 PKK’lı teröristten 9’unun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ŞEHİDE GÖZYAŞI

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde düzenlen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Serkan Sayın dün Adıyaman Şehitliği’nde toprağa verildi. Abisi Murat Sayın da astsubay olarak görev yapan şehidin bekar olduğu öğrenildi. Şehit askerin yakınları tabutu başında gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

TEK İSTEĞİ YENİ EV ALMAKTI

Irak’ın kuzeyinde birlikte şehit düşen Kahramanmaraşlı iki askerden biri olan Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir dün memleketinde törenle toprağa verildi. Bekar olan ve 2 kız kardeşi bulunan Özdemir’İn 1 yıl önce göreve başladığı, tek isteğinin ise depremde yıkılan evlerinin yerine yeni bir ev almak olduğu öğrenildi. İHA

BAKAN'DAN KONTEYNER AÇIKLAMASI

Şehidin depremzede olan ailesinin çadırda yaşadığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehidimizin ailesi, tahsis edilen konteyneri kendi istekleriyle depo olarak kullanma kararı alıp, çadırda ikamet etmeye başlamış" dedi. Özhaseki, ailenin hazır konutlardan birine ya da mahallelerinde 1 ay içinde yapılacak konuta taşınabileceğini söyledi.

EVLADA SON VEDA

Şehit Uzman Çavuş Hakan Gün memleketi Gaziantep’te dün toprağa verildi. Bekar olduğu öğrenilen şehidin annesi Hatice Gün oğlunun tabutuna dokunarak gözyaşı döktü. Gün, asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.  DHA

AYNI BÖLGEDE ŞEHİT OLMUŞTU

Irak’ın kuzeyinde önceki gün 9 askerin şehit olduğu Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 11 Aralık'ta da teröristlerin açtığı taciz ateşinde Uzman Çavuş Samet Aslan (29) şehit olurken 1 silah arkadaşı yaralanmıştı. Samet Aslan dün memleketi Amasya'da toprağa verildi. Şehidin kardeşleri ,Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

‘HESABI MİSLİYLE SORULACAKTIR’

Irak’ın kuzeyindeki hain terör saldırısının ardından dün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı.

‘PALAZLANMA GİRİŞİMİ’

Yapılan açıklamada, toplantıda terörle mücadele stratejileri, son saldırıya karşı ve terörle mücadele konusunda atılacak adımların ele alındığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Terör örgütü, Suriye ve Irak’ta köşeye sıkıştıkça, yeniden palazlandırma girişimleri de hız kazanmıştır. Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu üstlenen bölücü alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabı misliyle sorulmaktadır ve sorulacaktır.”

Haberin Devamı

LİDERLERLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün, 9 askerin şehit olduğu saldırıya ve ardından süren operasyonlara ilişkin MHP Lideri Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile telefonda görüştü. Aynı saldırıda yaralanan Üsteğmen Mutlu Duran’ın ailesiyle de telefon görüşmesi yapan Erdoğan geçmiş olsun dileklerini iletti. DHA

TERÖR HEDEFLERİ VURULDU

Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 29 hedef imha edildi. Suriye’nin Kamışlı kentinde de bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki petrol üretim tesisleri imha edildi.

IRAK’TA MİT OPERASYONU

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK terör örgütüne Avrupa’dan eleman toplayan terörist Faik Aydın’ın Irak’taki yerini tespit etti. MİT, sınırdan 160 kilometre içeride düzenlediği operasyonla teröristi etkisiz hale getirdi. İHA

‘TERÖR KAMPLARI ATEŞ ALTINA ALINMALI’

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör devleti kurmak için faal halde bulunanlara müsaade edilmeyecektir. Bütün terör kampları ateş altına alınmalıdır. Hangi ülke karşımıza çıkarsa çıksın aynı kararlı muamele onlara da gösterilmelidir” dedi.

Haberin Devamı

110 HESABA YASAL İŞLEM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 9 askerin şehit olduğu saldırının ardından sosyal medyaya yönelik yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Yerlikaya, “Şehitlerimize yönelik provokatif amaçlı paylaşım yapan 110 hesap yöneticisinden 98’ine terör propagandası yapmaktan, 12’sine ise provokatif bilgiyi yaymaktan işlem yapıldı” dedi.