Gündem Vedat Eczacıbaşı'nın mezarı açıldı

Vedat Eczacıbaşı'nın mezarı açıldı

Paylaş
Vedat Eczacıbaşı'nın mezarı açıldı

Refika Başkır'ın açtığı babalık davası kapsamında, 1961 yılında ölen Vedat Eczacıbaşı'nın mezarı açılarak DNA örneği alındı

Annesinin, ölümünden kısa bir süre önce gerçek babasının merhum iş adamı Vedat Eczacıbaşı olduğunu söylediğini iddia eden Refika Başkır'ın açtığı babalık davası kapsamında DNA testi yapılabilmesi amacıyla Eczacıbaşı'nın mezarı açılarak kemik örneği alındı.

Haberin Devamı

Şişli 1. Aile Mahkemesinin, DNA testi yapılması amacıyla mezarın açılması kararı doğrultusunda Vedat Eczacıbaşı’nın Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri, hakim, adli tabip, Refika Başkır ve taraf avukatlarının nezaretinde açıldı. DNA testi için gerekli örneğin alınmasının ardından kabir kapatıldı. Alınan örnek inceleme yapılması için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Vedat Eczacıbaşı, 1961 yılında 46 yaşındayken vefat etmişti.

-DAVA DİLEKÇESİ-

Refika Başkır’ın, avukatları aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçesinde, annesi Nuran Başkır’ın Eczacıbaşı İlaç Fabrikası’nda çalışırken Vedat Eczacıbaşı’ndan hamile kaldığı, çiftin evlilik hazırlıkları yaptığı ancak Eczacıbaşı ailesinin bu evliliğe izin vermediği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Nuran Başkır’ın, 2 aylık hamileyken arkadaşının ağabeyi eczacı Mehmet Faik Üstüner ile evlendiği ileri sürülen dilekçede, Refika Başkır’ın doğumundan sonraki yıllarda da Vedat Eczacıbaşı ile anne Başkır’ın bir süre birlikte yaşadıkları iddia ediliyor.

Vefat eden Nuran Başkır’ın, ölümünden kısa bir süre önce kızına gerçek babasının Vedat Eczacıbaşı olduğunu söylediği ifade edilen dilekçede, babalık davasının kabul edilmesi talep ediliyor.

-DAVALI DİLEKÇESİ-

Merhum iş adamı Vedat Eczacıbaşı’nın varisleri olan 2 kızı tarafından verilen karşı dilekçede ise Medeni Kanun’a göre evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak 300 gün içinde doğan çocuğun babasının, annenin kocası olduğu anlatılarak, davacının annesi Nuran Başkır’ın Mehmet Faik Üstüner ile evli olduğu sırada doğan çocuğun da Üstüner’e ait olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Medeni Kanun’a göre çocuğun ergin olduğu yıldan itibaren 1 yıl içerisinde babalık davası açılması gerektiği anlatılan dilekçede, davacının 1956 yılında doğduğu ve bu sürenin çoktan geçtiği savunuluyor.