Gündem Vicdansızlar

Vicdansızlar

Paylaş
Vicdansızlar

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde yıkılıp 44 kişiye mezar olan Sait Bey Sitesi ile ilgili mahkemeye sunulan belgeler büyük bir ihmali ortaya koyuyor. Bu belgelere göre; binanın perde betonunun bir kısmında briket kullanılmış. Denetlemelerin hepsi kağıt üzerinde yapılmış ve binaya iskan verilmiş.

Kahramanmaraş'taki Vezir Hoca Bulvarı üzerinde bulunan ve depremde yıkılan Sait Bey Sitesi'nin müteahhidi Hasan Çam (52), şantiye şefi Halil İbrahim Us (33), statik proje ve uygulama denetim görevlisi Yavuz Kaygısız (54), yapı denetim şirketi yetkilisi Halil Yıldız (54) tutuklu, şirket kontrol elemanı Melike Y. (32) ise tutuksuz yargılanıyor. Davanın ilk duruşması Kahramanmaraş Adliyesi'nde bugün görülecek.

Haberin Devamı

BETONU, DEMİRİ YOK

Sitenin enkazında babası Hasan, annesi Hatice, kardeşi Sudenaz ve dedesi Ökkeş Çayırcı’yı kaybeden Tuba Erdemoğlu, sitenin olduğu yerde daha önce 6 katlı bir binanın bulunduğunu ve çürük olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldığını söyledi. Erdemoğlu, "Çürük binayı yıkmışlar, daha çürüğünü yapmışlar. 44 kişiye mezar oldu. Doğru dürüst beton, demir kullanılmamış. Tüm belgeleri mahkemeye verdik" dedi.

BiLiRKiŞi RAPORU

Soruşturma sırasında hazırlanan bilirkişi raporuna göre; Sait Bey Sitesi'nin inşaatı sırasında imar kanununa uyulmadı. Üç katın kontrolünün 18 Temmuz 2016'da yapıldığı belirtilmiş. Bu üç katın aynı gün kontrolü mümkün değil. Binanın asma katının kontrol tarihi 8 Haziran 2016. İnşaata başlama tarihi ise 13 Haziran 2016. Yani bina inşaatına izin alınmadan başlanmış. Yapının temeli de inşaat devam ederken değil bitince yapılmış. Ömer KOÇ/DHA

Haberin Devamı