Gündem Vicdansızlık

Vicdansızlık

Paylaş
Vicdansızlık

Bursa’da 26 aylık SMA Tip 1 hastası Ravza bebek için yardım kumbarası konulan 10 farklı yolcu minibüsüne gece yarısı giren hırsız, para dolu kumbaraları çaldı. Sadece kumbaraların değil, Ravza’nın geleceği ve umudunun da çalındığını belirten baba Abdulkadir Akkum, “Şimdiye kadar her şeyin hırsızlığını gördüm ama insan hayatının hırsızlığını görmedim” dedi.

Bursa Yıldırım’da minibüs şoförleri, araçlarına koydukları kumbaralar ile SMA Tip 1 hastası olan 26 aylık Ravza Akkum’a destekte bulunuyordu. Durakta park halindeki minibüslerin camını kıran hırsız, Ravza’nın yardım kumbaraları çaldı. Ravza’nın babası Abdulkadir Akkum, “Şimdiye kadar her şeyin hırsızlığını gördüm ama insan hayatının hırsızlığını görmedim. Hırsızın gereken cezayı almasını istiyorum. Kızımın geleceği ve umudu çalındı” dedi.

Haberin Devamı

HIRSIZ YAKALANDI

Ravza’ya yardım etmek için minibüsüne kumbara monte eden şoför Recep Fidan ise “Akşam paydos ettiğimizde minibüsü bıraktım. Hırsız, arka camları kırıp, minibüse giriyor. Yolcular, para üstlerini almayarak kumbaraya atıyordu. 10 farklı yolcu minibüsünden kumbara çalındı” diye konuştu. Hırsız Ç.S., Yıldırım ilçesindeki evinde gözaltına alındı.