Gündem WhatsApp'a erişim sıkıntısı! Resmi açıklama geldi

WhatsApp'a erişim sıkıntısı! Resmi açıklama geldi

Paylaş
WhatsApp'a erişim sıkıntısı! Resmi açıklama geldi

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp çöktü. Gönderilen mesajlar 'yazıyor' ibaresine rağmen ulaşmıyordu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" ifadelerini kullandı. Whatsapp'taki erişim sorunu saat 12.00 itibarıyla bazı cihazlarda kısmen çözülmüş durumda.

Çevrimiçi mesajlaşma ve haberleşme platformu Whatsapp'ta erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla grup mesajlarının iletilmediğini ifade ederken, kişiler arası yazışmalarda mesajlar 'tek tik' şeklinde kalıyor. Saat 10:00'da başlayan erişim sorununun ne kadar süreceği belirsizliğini koruyordu.  Whatsapp veya bağlı olduğu şirket Meta'dan henüz bir açıklama gelmezken, erişim sorununun Whatsapp Web gibi diğer platformlarda da yaşandı.

Haberin Devamı

'Downdetector' verilerine göre son bir saatte WhatsApp kullanıcılarının şikayetleri 100 kat arttı.

WHATSAPP WEB UYGULAMASINDA BAĞLANTI SORUNU

Öte yandan WhatsApp'ın masaüstü bilgisayarlarda da kullanılan WhatsApp Web özelliğine de erişilemediği belirtildi. Yaşanan bağlantı sorunu nedeniyle WhatsApp Web uygulamasına giren kullanıcılar "Tekrar deneniyor. Şimdi tekrar dene" gibi ifadelerle karşılaştı.

BAKAN YARDIMCISI'NDA AÇIKLAMA

Erişim sıkıntısıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir. Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT’lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz. Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz." dedi.

Haberin Devamı

 

 SORUN DÜZELDİ

Whatsapp'taki erişim sorunu saat 12.00 itibarıyla bir çok kullanıcıda düzeldi. Ancak masaüstü Whatsapp uygulamasında ise erişim sorunu kısmen devam ediyor.