Gündem Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu: Daha büyük depremler de olabilir!

Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu: Daha büyük depremler de olabilir!

Paylaş
Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu: Daha büyük depremler de olabilir!

İzmir Karaburun'da meydana gelen 6.2'lik deprem Ege ve Marmara'da şiddetli bir şekilde hissedildi. Depremle ilgili Posta.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise Ege'de bu denli büyüklükte bir depremin beklendiğini belirtip daha büyük depremlerin de olabileceği uyarısında bulundu

Posta.com.tr

Ege Denizi Karaburun açıklarında saat 15.28'de 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kütahya, Manisa, Aydın, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli, Eskişehir'de de hissedildi, büyük panik yaşandı. Telefon hatlarında kısa süreli aksamalar yaşandı. Deprem sonrası vatandaşlar panikle sokağa döküldü. İlk depremin ardından AFAD verilerine göre saat 15.35'te 4.9, 15.47'de ise 4.5 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi.

OĞUZ GÜNDOĞDU: EGE'DE DAHA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENEBİLİR


Jeofizik uzmanı Yard.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Posta.com.tr'ye İzmir Karaburun'da meydana gelen 6.2'lik depremi değerlendirdi.

Oğuz Gündoğdu, "Bu Ege'nin klasik depremlerinden biri. Uzun boylu fay hattı değil. Oluşum yerine bakıldığında İzmir Karaburun ve Midilli arasında. Kırılma ne yöne doğru gidiyor bunu zaman içerisinde göreceğiz" dedi.

İstanbul'da depremin hissedilmesinin sebebinin büyük bir deprem olması olduğunu söyleyen Oğuz Gündoğdu, Kuzey Anadolu Fay Hattı ile ilgisini de "Dolaylı bir ilişkisi var. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın oluşturduğu Batı'ya doğru kaçışın Ege Denize doğru döndüğünde daha hızlı bir seyir izlemesine neden oluyor. Son 3 yıldır ben bölgede bu tarz depremlerin beklendiğini söylemiştim. Ege'de daha şiddetli bir depremin beklenmesi de olağan bir şey. Biriken enerji daha büyük bir depreme neden olabilir. Depremin normal fayda içerisinde olması bir nebze yüreğimize su serpti" dedi.


İzmir, Bursa ve İstanbul'da hissedilen deprem meydana geldi