Gündem 'Yaşam doluyken bir anda gitti'

'Yaşam doluyken bir anda gitti'

Paylaş
'Yaşam doluyken bir anda gitti'

Beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan dün son yolculuğuna uğurlandı.

Algan için ilk tören Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlendi. Törende konuşan kızı Sevi Algan, annesinin hep yaşam enerjisi ve öğretme isteğiyle dolu olduğunu söyledi ve “İkinci kitabını çıkarmak için hazırlıklara başlamıştı. Bir yandan öğrencileri geliyordu. Yaşam doluyken bir anda gitti” dedi.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARIYLA VEDA

Aile yakınları, sanatçılar, öğrencileri ve vatandaşların katıldığı tören sonrası alkışlar eşliğinde tabutu omuzlarda çıkarılan Ayla Algan’ın naaşı Teşvikiye Camii’ne getirildi. Buradaki törende İstanbul Valisi Davut Gül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Algan’ın yetiştirdiği sanatçılar, Halil Ergün, Bennu Yıldırımlar, Meltem Cumbul, Alper Kul, Orhan Gencebay gibi ünlü isimler hazır bulundu. Algan, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

HALİT ERGENÇ: İnsan 3 kez ölürmüş; Öldüğü zaman, toprağa verildiği zaman, ismi son kez zikredildiği zaman. Ben Ayla ablanın öleceğini düşünmüyorum.

ZAFER ALGÖZ: Dünyada da şöhreti olan, çok kıymetli bir sanatçımızdı. Yunus Emre şiirlerini üç ayrı dilde seslendirip dünyaya tanıtılmasında önemli rolü oldu. Yetmiş yılını tiyatroya ve sanata adamış, önemli bir değerimizdi. Birçok oyuncunun yetişmesine de vesile oldu.

Haberin Devamı

ERDAL ÖZYAĞCILAR: Ben eski talebesiydim. Ayla; ablamızdı, hocamızdı, annemizdi. Çağdaş bir Cumhuriyet kadınıydı. Damarlarındaki tiyatro aşkını hep aşılayıp, öğretmek istedi.

KEREM ALIŞIK: Tutunduğumuz son dal da kırıldı ve hepimiz yere çakıldık. Ayla Abla yetiştirdiği binlerce öğrencisi gibi tiyatronun da anasıdır. Bir Cumhuriyet anıtı, bir ustadır.