Gündem Yaşam koçundan slaytlı cuma vaazı!

Yaşam koçundan slaytlı cuma vaazı!

Paylaş
Yaşam koçundan slaytlı cuma vaazı!

Antalya Kumluca'daki 5 yıldızlı bir tatil köyünde, Ramazan'da konaklayanlara verilen 'yaşam koçu' desteği cuma vaazına da yansıdı

Antalya Kumluca’da bulunan 5 yıldızlı tatil köyü Şah inn Paradise, ramazan ayı boyunca misafirlerine sunduğu ‘yaşam koçu’ desteğine bir yenisini daha ekledi: Yaşam koçundan cuma vaazı…

Şah inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, bir hoca tarafından yapılan geleneksel cuma vaazından ziyade, görsel destekli ve etkileşimli bir sunum olarak uygulanan vaazdan misafirlerin oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Başlangıçta bu tür bir vaazın birçok kişiye ilginç geldiğini ifade eden Yücel, “Tesisimizde her sene Ramazan ayına özel farklı etkinlikler organize ediyoruz ve ‘Ramazan’da tatil yapılır’ düşüncesini misafirlerimize kanıtlıyoruz. Bu sene de Yaşam Koçu Münir Arıkan’la anlaştık. Kendisi ücretsiz olarak tesisimizde kalan konuklarımıza destek veriyor, sıkıntılarından kurtulmaları için yardım ediyor ve yön gösteriyor. Misafirlerimizin yaşam koçu desteğinden memnuniyeti, bizi farklı projeler üretmeye teşvik etti. Cuma vaazı için yaşam koçumuzla ortaklaşa farklı bir çalışma yapmaya karar verdik. Yaşam Koçu Münir Arıkan cuma namazı öncesi slaytlarla vaaz verdi. İlk başlarda birçok kişi cuma vaazının hoca tarafından verilmesi gerektiğini düşünüyordu ama kısa süre içerisinde o kadar memnun kaldılar ki bu önyargı kırıldı” dedi.

Haberin Devamı

FELSEFE VE PSİKOLOJİDEN BAHSEDİLİYOR

Yaşam koçunun cuma vaazında günlük hayatta unutulmaya yüz tutan, gelenek, görenek ve din referanslı örnek davranışları hazırladığı sunumla anlattığından bahseden Yücel, şunları söyledi: “Camilerde yapılan cuma vaazları genel itibariyle monoton ve tek düze şekilde olur ve bir süre sonra insanların ilgisi dağılır. Biz daha hayatın içinden, günlük davranışlarımızdan örneklerle farklı bir şeyler yapmak istedik. Yaşam koçumuz Münir Arıkan, yaptığı sohbetlerde felsefeden, sosyolojiden hatta psikolojiden bahsederek ünlü düşünürlerin sözlerinden örnekler veriyor. Bazı ayet ve hadisleri uygulamalı olarak gösteriyor. Cuma namazına gelen kişilerin birbirlerine dönerek gülümsemelerini istiyor. Mesela ‘İnsan ömrünün uzunluğunu ne belirliyor?’ sorusunun cevabını namaza gelen kişilere sorarak halatlar yardımıyla farklı aktiviteler yaparak anlatıyor. Bir anda tüm katılanların yüzü gülmeye başlıyor ve herkes zevkle dinliyor.”

Haberin Devamı

MESCİT DOLUP TAŞIYOR

Gün geçtikçe cuma vaazına daha çok kişinin katıldığını ifade eden Yusuf Yücel, “Bu yaptığımız çalışma ilk başta farklı gelmişti fakat gün geçtikçe misafirlerimiz çok sevdi ve katılım arttı. Yaşam koçumuz cuma namazına gelenleri bilgilendirirken aynı zamanda pozitif bakış açısı da sağlamış oluyor. Şu an cuma vaazına gelenler yer bulamıyor” diye konuştu.

BASIN BÜLTENİ