Gündem Yazgül'ün feryadı

Yazgül'ün feryadı

Paylaş
Yazgül'ün feryadı

Yazgül Ç. eşi ile kayınbiraderinin işkencesine maruz kaldı. Bacağına ütü bastılar, üzerine kolonya döküp yakmaya kalkıştılar. Günlerce hastanede kaldı, 12 ameliyat oldu. Eşi müebbet yedi ama kayınbiraderi dışarıda. Sürekli tehdit aldığını söyleyen Yazgül, "KADES ile yaşıyorum. Öldürülmekten korkuyorum" dedi.

Diyarbakır Yenişehir'de yaşayan Yazgül Ç. (27) ile Mahmut Ç. Nisan 2022'de evlendi. Mahmut Ç. ile ağabeyi Ahmet Ç., 12 Temmuz 2022'de eve 2 kilo uyuşturucu getirdi. Kadın, "Bunları evden götürün yoksa polisi ararım" dedi. Bunun üzerine iki kardeş Yazgül'e işkence yapmaya başladı. Ütü ile bacağını yaktılar. Üzerine kolonya döküp diri diri yakmaya kalkıştılar. Kadının çığlıkları üzerine polis eve geldi. İşkenceci kardeşler yakalandı, kadın kurtarıldı.

Haberin Devamı

ELEKTRONİK KELEPÇE

Yargılama sonucu Mahmut Ç. müebbet hapis cezası aldı. Ahmet Ç. ise delil yetersizliğinden beraat etti. 29 gün tedavi görüp taburcu olan kadın ise ölüm korkusuyla yaşıyor. Yazgül Ç., "Ahmet serbest kalınca sürekli beni tehdit etmeye başladı. Bana yaklaşmasın diye elektronik kelepçe taktılar. Bana yaklaşınca telefonumdaki KADES ötüyor, ben de polisi arıyorum. Ama ailesi sürekli tehdit ediyor. Beni öldüreceklerini söylüyorlar" dedi.

Yazgül Ç. hastanedeki ilk günlerinde kıpırdayamayacak haldeydi.

Genç kadının tüm vücudunda yanık izleri var. 12 ameliyat geçirdi, daha 8 ameliyat olacak. Kollarını tam olarak kullanamıyor