Gündem Yeni Kabine'den Anıtkabir'e ziyaret!

Yeni Kabine'den Anıtkabir'e ziyaret!

Paylaş
Yeni Kabine'den Anıtkabir'e ziyaret!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kabine üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yeni kabine üyeleri, ilk Kabine Toplantısı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Haberin Devamı
Yeni Kabine'den Anıtkabir'e ziyaret!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan buradaki açıklamasında, "Aziz Atatürk, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin ikinci döneminde yeni kabine üyeleri ile birlikte huzurundayız. Bugün ilk toplantımızı yaparak Türkiye Yüzyılı'nın inşası hedefiyle yola çıkıyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak kabinemizle birlikte 85 milyonun tamamına aşkla hizmet edeceğiz. Bizlere hediye ettiğiniz cumhuriyetin 100. yılında inşallah şahlanış dönemimimizin başlangıcı olacaktır" dedi.

 YENİ KABİNE BUGÜN İLK KEZ TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini bugün ilk kez topluyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haricinde yeni atanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 15 bakan ilk kez Beştepe’deki kabine toplantısına katılacak. Yeni dönemin ilk kabine toplantısında ekonomi ve terörle mücadele başta olmak üzere yeni yol haritasına dair görüşlerin paylaşılacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı çerçevesinde Seçim beyannamesindeki vaatleri yeni kabine üyeleriyle birlikte değerlendirecek. Bu kapsamda bir yol haritası ve takvimlendirilme planlanacak.

İLK SUNUM ŞİMŞEK’TEN

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birisi olan ekonomi konusunda önümüzdeki dönemde atılacak ilk adımlar olacak. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni dönemin şifrelerini Kabine üyeleriyle paylaşması bekleniyor. Kabine toplantısının ardından Erdoğan, alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak. Bakanların yarın TBMM’de yemin etmesi bekleniyor.