Gündem Yerleri belirlendi

Yerleri belirlendi

Paylaş
Yerleri belirlendi

Erzincan İliç’teki altın madeninde çatlak oluşumu belirlenip boşaltılan alanı kontrole gittikleri sırada toprak altında kaldıkları ortaya çıkan 9 işçiden 3’ünün bir lokasyonda, 6’sının diğer bir lokasyonda olduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 5’i asli kusurlu bulundu.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde 13 Şubat’ta meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 9 işçinin yerleri belirlendi. “400 bin kamyonla taşıyabileceğimiz büyüklükteki alanda 9 kardeşimizi arıyoruz. Yerin 30 metre altını görüntüleyebilen, metale duyarlı dronelar kullanılıyor” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Arkadaşlarımızın 3’ünün bir lokasyonda, 6’sının diğer bir lokasyonda olduğunu tespit ettik” bilgisini verdi. Sahada sürekli ölçüm yapıldığını da söyleyen Bayraktar, “Halk sağlığını tehdit edecek bir durum şu an söz konusu değil” dedi.

Haberin Devamı

KONTROL İÇİN GİTMİŞLER

Maden faciasında önemli bir gerçek de ortaya çıktı. Yığma toprak sahasında çatlakların sabah erken belirlendiği, bir bölüm işçinin tahliye edildiği, 9 işçinin alana kontrol amaçlı gittiklerinde facianın olduğu, Bakan Bayraktar tarafından teyit edildi. Soruşturmaların devam ettiği, şirketin yabancı üst düzey yöneticilerinin alanda olduğunu ve katkı sunduğunu söyleyen Bayraktar, “Bu işin gizlenecek, üstü kapatılacak bir durum yok. Endişeye mahal yok. Tüm sorumlular ortaya çıkacak” diye konuştu.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan, 4 savcının görevlendirildiği soruşturma sürerken 14 Şubat’ta gözaltına alınan biri Kanada uyruklu toplam 8 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, jandarmadaki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyip, görevlerinin dışına çıkmadıklarını iddia etti. Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk bilirkişi raporuna göre şüphelilerden 5’inin asli, 2’sinin tali, 1’inin ise kusursuz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
Erzincan İliç’te heyelan altında kalan işçilerin yerleri belirlendi