Gündem Yetkili ama sorumsuz

Yetkili ama sorumsuz

Paylaş
Yetkili ama sorumsuz

İliç’te facia yaşanan madeni işleten Anagold Madencilik’in Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Demirci, olay öncesi maille kendisine iletilen, istif sahasındaki çatlakların fotoğraflarını 3 gün sonra fark ettiğini söyledi. Şirketin en üst düzey yetkilisi olan Demirci, “Olayla ilgili sorumlu olduğumu düşünmüyorum” dedi.

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik’in işlettiği altın madeninde siyanürle yapılan ayrıştırma işleminden arta kalan ve kontrolsüzce istiflenen yaklaşık 10 milyon ton toprak, 13 Şubat’ta kaymıştı. 9 maden işçisi toprak altında kalmıştı. Facia öncesi toprak yığınında riski gösteren çatlaklar tespit edildiği ortaya çıkmıştı. İşçiler için başlatılan arama kurtarma kazıları heyelan riski nedeni ile durdurulmuştu. Faciaya ilişkin gözaltına alınan 9 kişiden 6’sı tutuklanırken 3’ü adli kontrolle serbest kalmıştı.

Haberin Devamı

‘ARKADAŞLAR UYARDI’

Gözaltına alınıp yurt dışı yasağı ile serbest bırakılan Anagold Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Demirci’nin ifadesi ortaya çıktı. Demirci, maden sahasında yaşanan ve yapılan birçok şeyden haberi olmadığını iddia ederek, “Bu olayla ilgili sorumlu olduğumu düşünmemekteyim” dedi. Faciadan 2 saat önce mail adresine sahadaki çatlakları gösteren 3 fotoğraf gönderildiğini belirten Demirci, “Olaydan sonra direktör arkadaşların uyarması sonucunda, 3 gün sonra maili gördüm” diye konuştu. DHA

Erzincan İliç'teki faciada olay ifade! Bilgilendirme mailini 3 gün sonra gördüm