Gündem Yetkililerden toz taşınımı uyarısı: Dışarı çıkmayın

Yetkililerden toz taşınımı uyarısı: Dışarı çıkmayın

Paylaş
Yetkililerden toz taşınımı uyarısı: Dışarı çıkmayın

Suriye üzerinden gelen toz taşınımı, Şanlıurfa ve sınır ilçelerinde etkili oldu.

Suriye üzerinden gelen toz taşınımı, Şanlıurfa’nın sınır ilçelerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Gökyüzü kızıla boyanırken vatandaşlar tozdan etkilenmemek için evlerine kapandı. Toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü kentte yetkililer solunum güçlüğü çeken ve astım hastalığı bulunanları tozdan etkilenmemeleri için kapı ve pencerelerini kapatıp, dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. 

Haberin Devamı

İSKENDERUN

Hatay’ın İskenderun ilçesi Suriye üzerinden gelen toz taşınımının etkisi altına girdi. Öğleden sonra etkili olan toz bulutu görüş havanın kararmasına neden oldu. İskenderun merkezde ve körfezde toz taşınımı etkisini artırıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre toz taşınımının yarın akşam saatlerine kadar Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da etkili olacağının tahmin edildiği bildirildi. Ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Şanlıurfa'da toz bulutu etkili oldu Suriye üzerinden gelen toz taşınımı, Şanlıurfa ve sınır ilçelerinde etkili oldu.

 AYDIN

Aydın'da saat 19.30 sıralarında doğu ilçelerinde başlayan yağmur, rüzgarın da etkisiyle Efeler, İncirliova, Germencik, Söke ve Koçarlı ilçelerini toz bulutu ile kapladı. Yaklaşık bir saat süren yağmur ve toz bulutu nedeniyle vatandaşlar evlerine kapandı. Gökyüzünün toz bulutlarıyla kapandığını gören bazı vatandaşlar ise cep telefonu ile o anları görüntüledi.

Haberin Devamı