Gündem Yıkık kente can veriyor

Yıkık kente can veriyor

Paylaş
Yıkık kente can veriyor

6 Şubat depreminden sonra hayalet şehre dönen Antakya'nın sokaklarını tek tek gezen öğretmen Fatma Yalım, her gün yüzlerce hayvanı besliyor. Fatma Öğretmen, "Hatay'da insan kalmadı. Hayvanlar çöpten bile yiyecek bulamıyor. Biz de beslemezsek bu hayvanlar ölecek" diyor.

İnsan yaşamının bitme noktasına geldiği Antakya'da bu durumdan en fazla sokak hayvanları etkilendi. 'Can dostlar'ın çaresizliği karşısında harekete geçen müzik öğretmeni Fatma Yalım sokakları gezerek aç kalan hayvanları besliyor. Yalım, 22 farklı noktada yaklaşık 500 kediye mama veriyor. 10 yıldır kendi imkanlarıyla sokaklarda yaşayan, yaralı, aç ve tedaviye muhtaç sokak hayvanlarına umut olan Yalım'ın işi depremden sonra daha da ağırlaştı.

Haberin Devamı

İŞİMİZ ÇOK ZORLAŞTI

Fatma Yalım, "Depremden önce işimiz kolaydı. Çöp konteynerlerinin yanında yemek atıkları olurdu, kediler beslenirdi. Biz daha çok şehir dışına, araziye, ormana beslemeye giderdik. Şimdi tam tersi oldu, şehir merkezinde daha fazla beslemeye ihtiyaç var. Hayvanlar artık çöpten bile yiyecek bulamaz vaziyetteler çünkü şehirde insan yok. Biz yıkılmış binaların arasında hayvanları beslemeye çalışıyoruz" dedi.

 

Fatma Yalım, mamaları çoğunlukla kendi imkanlarıyla alıyor. Depremden hemen sonra mama yardımı yapıldığını ama bugünlerde yardımın kesildiğini söylüyor.