Gündem Yoğun program

Yoğun program

Paylaş
Yoğun program

BM Genel Kurulu’na katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yoğun bir program bekliyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, iş insanı Elon Musk ile bir dizi devlet ve hükümet başkanıyla görüşmeler gerçekleştirecek olan Erdoğan, yarın da BM Genel Kurulu’na seslenecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’na katılmak için dün ABD New York’a gitti. Erdoğan’ı, John F. Kennedy Havalimanı’nda Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ile New York Başkonsolosu Reyhan Özgür karşıladı. New York’taki Türkevi’ne giden Erdoğan, burada çok sayıda vatandaş tarafından coşkuyla karşıladı. Erdoğan’ı 5 gün sürecek ABD ziyaretinde yoğun bir program bekliyor.

Haberin Devamı

GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Yarın BM Genel Kurulu’na hitap edecek olan Erdoğan’ın göçmenler, iklim değişikliği ve terörizmle mücadele gibi konularda mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan, New York programı kapsamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, iş insanı Elon Musk, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşecek. ABD Başkanı Joe Biden’ın liderler onuruna vereceği resepsiyona da katılacak olan Erdoğan ayrıca yatırımcılarla bir araya gelecek.