Gündem Yunan spikerden skandal sözler! Uzman isim: Yaptığı stratejik şeytanlık

Yunan spikerden skandal sözler! Uzman isim: Yaptığı stratejik şeytanlık

Paylaş
Yunan spikerden skandal sözler! Uzman isim: Yaptığı stratejik şeytanlık

Yunanistan'da savunma sanayii alanında yaptığı açıklamalarla skandallara imza atan spiker Ioannis Theodoratos'un da gündemi KAAN oldu. Theodoratos, Türkiye'nin yerli ve milli sistemlerinin gelişmesini çekemeyerek KAAN'ı kötülemeye çalışırken Yunan spikerin skandal sözlerine cevap Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'dan geldi.

Ömer Faruk EKİNCİ | Türkiye, 1 Mayıs’da havacılık tarihinde çok önemli bir gün geçirdi. TUSAŞ Kahramankazan Tesisleri’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN tanıtıldı. İsminin fikir babası Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli olan KAAN’ın yıl sonuna kadar gökyüzünde görülmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin savunma sanayisinde gerçekleştirdiği yerli ve milli atılım, Yunanistan’ı huzursuz etmeye devam ediyor. Yunanistan medyasından Blue Sky Tv'de yayın yapan ve başta Türkiye olmak üzere ülkesinin savunma sanayisiyle ilgili son gelişmeleri yorumlayan spiker Ioannis Theodoratos, bu kez Türkiye’nin ürettiği Milli Muharip Uçak KAAN’ı hedef aldı.

YUNAN SPİKERDEN SKANDAL İFADELER

Türkiye’nin yerli ve milli uçak üretmesini sindiremeyen Yunan spiker Theodoratos, Yunanistan’ın Batı devletlerinden satın aldığı Rafale, F-16 Viper gibi uçaklarla Ege üzerinde hava hakimiyetinin kendi taraflarına geçeceğini iddia etti. Theodoratos, 'stratejik olarak Türkiye’nin Batı’dan uzaklaşmasını kabul edilemez' olarak değerlendirerek, Rusya ile devam edilen arabuluculuk ve denge siyasetiyle birlikte Türkiye’nin herhangi bir hak iddia etmesinin kabul edilemez olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

“TÜRKİYE’NİN GİZLİ SİLAHLARI BULUNMAKTA”

Yunan spikerin açıklamalarıyla ilgili Posta.com.tr’ye konuşan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise hava hakimiyetinin taşıma suyla devam etmeyeceğini söyleyerek, “F-16 Viper ve Rafalelerle kısa süreli bir üstünlük sağlayabilseler de hava hakimiyeti için tek etken uçak değil” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin uçak konusunda sıkıntı yaşaması durumunda bunun yerini başka bir sistemle kapatabileceğine dikkat çeken Ağar, Türk ordusunun elinde gizli ya da açık şekilde buna hazırlıkların olduğunu belirtti. Ağar, Yunanistan tarafının elindeki uçakların onlara avantaj sağlayabileceğini ancak tamamen dominasyon sağlayacağını söylemenin yalnızca hamaset olduğunu belirtti.

 

“NATO YA DA RUSYA’DAN KOPMAK SEÇENEK DEĞİL”

Yunanistan’ın ABD’nin öngördüğü siyasi ve stratejisini sürdüreceğini söyleyen Ağar, Türkiye’nin ise kendi bağımsızlığının peşinde olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin ABD ile Rusya arasında sürdürdüğü denge siyasetinin bir devlet politikası olduğunu belirten Ağar, “NATO’dan ya da Rusya’dan kopmak asla bir seçenek değil. Türkiye, dünyayı okuyarak ona göre bir pozisyon geliştiriyor. Dünyanın düzeni değişiyor. İki kutuplu dünyadan çok kutuplu dünyaya dönüyor. Burada bir denge siyaseti sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“STRATEJİK ŞEYTANLIK…”

Yunanistan’ın her fırsatta Batı’nın proxy devleti olduğunu ispat ettiğini ifade eden Ağar, Yunan spiker ile ilgili ise “Stratejik şeytanlık yaparak Yunan halkını manipüle etmeye çalışıyor” dedi. Ağar, Türkiye’nin kendi kendine yetebilen ve dünya ile rekabet eden bir süper güç olma yolunda ilerlediğini söyleyerek, “Türkiye hedeflerini gerçekleştirene kadar her yerden engellemek isteyenler olacaktır” ifadelerini kullandı.