Gündem Yüzme madalyalı genç boğuldu

Yüzme madalyalı genç boğuldu

Paylaş
Yüzme madalyalı genç boğuldu

Eskişehir'den tatil için Antalya'ya gelen ve liselerarası bir yüzme yarışında madalya alan 17 yaşındaki genç, denizde boğuldu

Eskişehir’den tatil için Antalya’ya gelen ve arkadaşlarıyla birlikte yüzmek için Lara Halk Plajı’na giden 17 yaşındaki lise öğrencisi Ümit Uygun, denize girdikten bir süre sonra suyun içinde çırpınmaya başladı.

Haberin Devamı

Çevredeki vatandaşlar tarafından sudan çıkartılan Uygun, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Uygun’un boğulma tehlikesi geçirdiği sırada çevredekilerden yardım istediği, ancak vatandaşların gencin şaka yaptığını sandığı iddia edildi.

Oğulunun ölüm haberini alarak Antalya’ya gelen baba Yaver Uygun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ümit Uygun’un iyi derecede yüzme bildiğini, daha önce liselerarası bir yüzme yarışında da madalya aldığını anlattı.

Oğlunun ölümünün kramptan kaynaklanmış olabileceğini belirten Yaver Uygun, "Oğlumu hem karne hediyesi olsun, hem de arkadaşlarıyla hasret gidersin diye Antalya’ya gönderdim. Böyle bir olay olacağını bilseydim göndermezdim" dedi.

Haberin Devamı

Uygun’un cenazesi ailesi tarafından Antalya Adli Tıp Morgundan alınarak, toprağa verilmek üzere memleketi Eskişehir’in Tepebaşı Mahallesi’ne götürüldü.