Gündem Zekeriya Beyaz kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü? Zekeriya Beyaz'ın hastalığı neydi?

Zekeriya Beyaz kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü? Zekeriya Beyaz'ın hastalığı neydi?

Paylaş
Zekeriya Beyaz kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü? Zekeriya Beyaz'ın hastalığı neydi?

Akademisyen ve din adamı Zekeriya Beyaz’ın ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Türk halkının televizyon ekranlarından tanıdığı ünlü isim, bir dönem Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak da görev yapmıştı. Peki, Zekeriya Beyaz kaç yaşında ve neden öldü? Hastalığı neydi? İşte hayatı ve çalışmaları…

Zekeriya Beyaz, bir dönem tartışmalı açıklamaları ile Türk televizyonlarına damga vuran isimler arasında yer almıştı. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden yaş haddi nedeniyle ayrılan Zekeriya Beyaz pek çok kitap ve çalışma kaleme almış ayrıca köşe yazarlığı da yapmıştı. Vefat haberinin ardından Zekeriya Beyaz kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü? Hastalığı neydi? Araştırmaları yoğunluk kazandı.

Haberin Devamı
Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti Bir süredir hastanede tedavi gören ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz 84 yaşında hayatını kaybetti. Beyaz bir dönem esprili hali ve mizah anlayışı ile dikkat çekmişti.

ZEKERİYA BEYAZ KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? HASTALIĞI NEYDİ?

84 yaşında hayata gözlerini yuman Zekeriya Beyaz’ın vefat nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak ünlü ismin bir süredir kaldığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü biliniyordu.

Edinilen bilgilere göre, Zekeriya Beyaz’ın cenazesi 13 Nisan Çarşamba günü kaldırılacak.

ZEKERİYA BEYAZ KİMDİR?

Zekeriya Beyaz, 1 Mart 1938 tarihinde Gaziantep’te dünyaya geldi. İlkokulu Gaziantep’te ortaokul ve lise eğitimini de Kahramanmaraş İmam-Hatip Lisesi’nde tamamlayan Zekeriya Beyaz, yükseköğrenimine 30’lu yaşlarda başladı.1972 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.

İmam-Hatipte mezun olduktan sonra 1963 yılında Nizip Ulu Camii’nde imam olarak göreve başlayan Zekeriye Beyaz, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak 14 yıl boyunca İmam-Hatip, Vaiz ve Müftülük görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

1977 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevinden istifa eden ünlü  isim uzun yıllar serbest yazarlık ve bazı gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

Bu süre zarfında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansına başladı ve 1985 yılında “İslam Hukuku ve Türk Medeni Hukukuna Göre Aile Evlenme” isimli tezi ile yüksek lisanstan mezun oldu.

Ayrıca 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “İslam Hukukuna ve Türk Medeni Hukukuna Göre Aile Hayatı” isimli doktora tezi ile doktorasını tamamladı.

Doktorasını tamamladıktan sonra ikinci defa devlet memurluğuna geçiş yapan Zekeriya Beyaz, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde okutman olarak göreve başladı.  

1991 yılında sosyoloji alanında doçent olan, sonrasında da Profesör unvanı alan Zekeriya Beyaz, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Profesörlüğü kadrosuna atandı. Buradan bir yıl görev yaptıktan sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevine atandı ve bu göreve 2003 yılına kadar devam etti.  

2003 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne atanan Zekeriya Beyaz, 1 Mart 2005 tarihinde yaş haddinden emekli oldu.

Evli ve 5 çocuk babası olan Zekeriya Beyaz’ın yayınlayan pek çok kitap ve çalışması bulunmaktadır.

Haberin Devamı

KİTAPLARI

  • İslam’a Göre Milliyetçilik  
  • Türklük Kanımız, İslam Canımız
  • İslam ve Siyasi Düzen
  • İslam Müjdesi
  • İslam Kolay Din
  • İslam Mutlu Kılmak
  • İslam Ve Giyim Kuşam
  • Batıl İnançlar ve Hurafeler
  • Alevi Dosyası
  • Kendi Belgeleriyle Said Nursi ve Nurculuk
  • Türkiye’de Örtülü Savaş (Dar-ı Harp)
  • Allah’ın Varlığına Belgeler
  • Türkiye’yi Satıyorlar
  •  Hikmetli Çağdaş Müslümanlık
  • İslam, Şeriat ve Milli Laiklik