Gündem Zelenskiy bugün İstanbul’a geliyor

Zelenskiy bugün İstanbul’a geliyor

Paylaş
Zelenskiy bugün İstanbul’a geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i ağırlayacak. Zelenskiy, Erdoğan’ın daveti üzerine bugün İstanbul’a gelecek.

Rusya-Ukrayna savaşının iki tarafıyla da görüşebilen tek lider olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i ağırlayacak. Zelenskiy, Erdoğan’ın daveti üzerine bugün İstanbul’a gelecek. Bu kritik çalışma ziyareti kapsamında Erdoğan ve Zelenskiy, baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Milliyet'ten Aslıhan Altay Karakaş'ın haberine göre, Görüşmelerde süresi 17 Temmuz’da dolacak Tahıl Koridoru Anlaşması başta olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler ve Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmeler masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, Vahdettin Köşkü’ndeki görüşme sonrasında iki liderin ortak basın toplantısı düzenleyebileceği ifade edildi. Rusya’dan yapılan son açıklamada, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılması için bir gerekçe olmadığı belirtilmişti.

Ancak Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, anlaşmanın uzatılmasına ilişkin resmi kararın henüz duyurulmadığını, Batı’nın bu sorunları ele alması için hala zaman olduğunu dile getirmişti.

Haberin Devamı