Gündem Erkunt Traktör’ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan kimdir, aslen nereli? Zeynep Erkunt Armağan neden öldü, kaç yaşındaydı?

Erkunt Traktör’ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan kimdir, aslen nereli? Zeynep Erkunt Armağan neden öldü, kaç yaşındaydı?

Paylaş
Erkunt Traktör’ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan kimdir, aslen nereli? Zeynep Erkunt Armağan neden öldü, kaç yaşındaydı?

Zeynep Erkunt Armağan’ın vefat haberi hem sevenlerini hem de iş dünyasını yasa boğdu. Türkiye’nin ilk yerli traktörünü üreten Erkunt Traktör’ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan Türkiye’nin en güçlü 50 iş kadını arasındaydı. Peki, Zeynep Erkunt Armağan kimdir, aslen nereli? Neden ve kaç yaşında öldü? İşte detaylar…

Zeynep Erkunt Armağan, Türkiye’de traktör sanayisinin gelişmesine önemli rol oynayan isimlerden biri olarak tanınıyordu ve gerçekleştirdiği atılımla ülkemizin bu alandaki sayılı isimlerden biriydi. Erkunt Traktör’ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan’ın ölüm haberi şirket tarafından yapılan paylaşım ile duyuruldu.

Haberin Devamı

ERKUNT TRAKTÖR’ÜN KURUCUSU ZEYNEP ERKUNT ARMAĞAN NEDEN ÖLDÜ?

Zeynep Erkunt Armağan’ın vefat haberi Erkunt Traktör’ün Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımla duyuruldu. Paylaşımda “Erkunt Traktörü kurarak Türkiye'ye ilk yerli tasarım traktörü kazandırmış, kadın gücünün sanayi sektöründe neleri değiştirebileceğini göstererek ön yargıları yıkmış olan değerli iş insanı Zeynep Erkunt Armağan'ın kaybının derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhumeye Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm Erkunt ailesine başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Başarılı iş insanı Zeynep Erkunt Armağan’ın ölüm nedenine dair bir açıklama yapılmazken, cenazesinin 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Gölbaşı Mezarlığı Camii’nden kaldırılacağı bildirildi.

ZEYNEP ERKUNT ARMAĞAN KİMDİR?

45 yaşında hayata gözlerini yuman Zeynep Erkunt Armağan, Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamlayan başarılı iş insanı lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden aldı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk yerli traktörünü üreten Erkunt Traktör A.Ş’nin kurucusu Zeynep Erkunt Armağan ASO Eski Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlarından Mümin Erkunt’un kızıydı. Kurduğu bilgi işlem bölümünde 7 yıl görev yaptı, 1990-1998 yılları arasında Satış Müdürü, 1998-2005 yılları arasında da Mali İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

2003 yılında kurulan Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin kurucu ortakları arasında yer alan Zeynep Erkunt Armağan, 2006 – 2016 yılları arasında Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü, 2014- 2019 yılları arasında da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Türkiye’deki bu şirketlerin yanı sıra İngiltere’de kurulu ArmaTrac LTD. Şirketi’nin kurucusu ve başkanı olarak görev yaptı.