Gündem Zeytinburnu'nda bomba bulundu

Zeytinburnu'nda bomba bulundu

Paylaş
Zeytinburnu'nda bomba bulundu

Zeytinburnu'nda bomba bulundu

Zeytinburnu Vergi Dairesi'nin yanında bulunan bir otobüs firmasının çalışanı İlhami Özel, sabah dükkanı açarken kepenklerin altında bir paket gördü. Paketin mermiye benzediğini söyleyen İlhami Özel hemen polise haber verdi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan polis, paketin içinde zaman ayarlı ve parça tesirli bomba olduğunu tespit etti. Etkisiz hale getirilen bomba incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

58'inci Bulvar 58/4 Sokak’da bulunan ofisi açmak için saat 08.00 sıralarında gelen İlhami Özel, kilidin altında bir mermiye benzettiği paket görünce polise haber verdi. İhbarın ardından olay yerine gelen Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kepenkle pencere arasına sıkıştırılmış paketi gördü. Bunun üzerine bomba uzmanlarına haber verildi.

Bomba uzmanları saate kabloyla bağlı olan ve saat 09.15’e ayarlı olduğu öğrenilen parça tesirli bombayı etkisiz hale getirdi. Yapılan ilk incelemede parça tesirli bombanın içine çok sayıda mermi yerleştirildiği tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İşyeri çalışanı İlhami Özel aynı sokakta daha önce de bomba bulunduğunu belirterek, "Sabah dükkanı açacaktım. Kilidin altında mermi görünce polise haber vedim. Yapılan incelemede bomba olduğu ortaya çıktı. Bu sokakta daha önce de bomba bulunmuştu. Ancak bir çözüm bulunamadı. En azından sokağın bulunduğu yere kamera yerleştirilebilir" diye konuştu.

Seyit ERÇİÇEK/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı